Ένα γκάλοπ με πολλές… ελλείψεις διενέργησε η αμερικανική ιστοσελίδα hoopshype.com, κατά την διάρκεια του φετινού Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ρωτώντας τους συμμετέχοντες αθλητές (38) να απαντήσουν ποιους 15 θεωρούν, κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες όλων το εποχών. Στην θέση νούμερο 11 συναντάμε την πρώτη ελληνική συμμετοχή, όπου βρίσκεται ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, και με τον Βασίλη Σπανούλη του Ολυμπιακού να ακολουθεί από την 28η.

Ο “3D” προσπέρασε στην σχετική λίστα παίκτες όπως ο Ντίνο Ράτζα, ενώ η κορυφή ανήκει στον μεγάλο Ντράζεν Πέτροβιτς και με τους Τόνι Πάρκερ και Άρβιντας Σαμπόνις να συνθέτουν την πρώτη τριάδα. Απορίας άξιο είναι πως στους κορυφαίους 15 Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών, δεν βρίσκονται ονόματα όπως, ο Νίκος Γκάλης, ο Βλάντε Ντίβατς, Σεργκέι Μπέλοφ και Ντίνο Μπενεγκίν, ενώ θετική εντύπωση προκαλεί πως 4 παίκτες έχουν αγωνιστεί με τα χρώματα του Παναθηναϊκού (Διαμαντίδης, Ράτζα, Μποντιρόγκα, Βολκόφ).

Τελική κατάταξη: Ντράζεν Πέτροβιτς, Τόνι Πάρκερ, Άρβιντας Σαμπόνις, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ντιρκ Νοβίτσκι, Πάου Γκασόλ, Τόνι Κούκοτς, Πέντραγκ Ντανίλοβιτς, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Αντρέι Κιριλένκο, Δημήτρης Διαμαντίδης, Μαρκ Γκασόλ, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, Αλεξάντερ Βολκόφ, Ντίνο Ράτζα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…