Η ιστορία του Ενές Καντέρ, αναφορικά με τα πολιτικά του φρονήματα και τις επιπτώσεις εξαιτίας τους, δε δείχνει να έχει τελειωμό. Ο διαρκής του αποκλεισμός από την Εθνική Τουρκίας εδώ και τρία χρόνια, οφείλεται σύμφωνα με τον ίδιο, στη σύνδεσή του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην ιμάμη και νυν πολιτικό αντίπαλο του προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, με τον σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να βάλει ουκ ολίγες φορές εναντίον του ομοσπονδιακού προπονητή, Εργκίν Αταμάν.

Ανάμεσα στις κατηγορίες του για τον συμπατριώτη του, δε διστάζει πια να αποκαλεί ευθαρσώς, ως δικτάτορα τον πρόεδρο της χώρας του, ασκώντας κριτική στις πρακτικές που ακολουθεί, όντας πολλά χρόνια στην εξουσία. Οι «βαριές» του κουβέντες, του κοστίζουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο, με την απενεργοποίηση του λογαριασμού του στο Twitter από την τουρκική κυβέρνηση να είναι το μικρότερα κακό τελικά που του έχει συμβεί, καθώς ολόκληρη η οικογένειά του βρίσκεται σε «αναβρασμό», ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη γειτονική χώρα, που έχουν ακολουθήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Μεχμέτ Καντέρ, συγκεκριμένα, αποφάσισε να αποκηρύξει τον γιο του, λόγω των σχέσεών του με τον Γκιουλέν, δείχνοντας να υποστηρίζει φανερά την κυβέρνηση Ερντογάν. Σε επιστολή που δημοσίευσε μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη στον τουρκικό λαό εκ μέρους του γιου του, έχοντας τον βάλει… για τα καλά απέναντί του. «Δεν θέλουμε πλέον να φέρει το όνομα της οικογένειάς μας! Απολογούμαι στον τούρκικο λαό και τον πρόεδρο Ερντογάν που έχω έναν τέτοιο γιο! Τον προειδοποιήσαμε για τις σχέσεις του με τον Γκιουλέν…», έγραψε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, σε μία ανατριχιαστική επιστολή που φανερώνει το τι σημαίνει για τους Τούρκους, όσα έχουν εκτυλιχθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα.