Κώστας Κεραμιδάς και Άρης Λυκογιάννης πάνε από το καλό στο καλύτερο στις δύο ομάδες (γυναικεία και ανδρική, αντίστοιχα) της Σόλνα Βίκινγκ, δείχνοντας πως οι Έλληνες του εξωτερικού έχουν… τον τρόπο να πετυχαίνουν. Αμφότεροι, όμως, δεν θα τα κατάφερναν δίχως την βοήθεια και τη στήριξη δύο ανθρώπων, που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον σουηδικό σύλλογο.

Ο λόγος για τους αδερφούς Γιάννη και Σωτήρη Ντάνο, οι οποίοι βρίσκονται πίσω τα “φώτα” και φροντίζουν προκειμένου οι δύο Έλληνες προπονητές να δουλεύουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Οι δυο τους εργάζονται ως φυσικοθεραπευτές της ανδρικής και γυναικείας ομάδας της Σόλνα (τα τελευταία επτά χρόνια, παρακαλώ), έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στο παρελθόν, αλλά δεν περιορίζονται εκεί.

Κι αυτό γιατί, ως… πολυμήχανοι Έλληνες, έχουν βοηθήσει σημαντικά και σε θέματα χορηγιών, είτε συμβάλλοντας οι ίδιοι οικονομικά, είτε βρίσκοντας σπόνσορες για τη σουηδική ομάδα. Έτσι, η Σόλνα έχει καταφέρει τη φετινή σεζόν να διαθέτει δύο πολύ καλά σύνολα, τα οποία μοιάζουν ικανά να πετύχουν την έκπληξη στα πρωταθλήματά τους και να κάνουν την υπέρβαση.

Έχοντας γεννηθεί στη Σουηδία από Έλληνες γονείς (σ.σ.: οι γονείς τους -κατάγονται από τη Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων– μετακόμισαν μόνιμα στη σκανδιναβική χώρα το 1969, μετά από… προτροπή του παππού τους, Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου), ο Σωτήρης (υπεύθυνος fitness και φυσικοθεραπευτηρίου στο Sheraton, το καλύτερο ξενοδοχείο στη Στοκχόλμη, αλλά και ιδιοκτήτης της εταιρίας Ergosport, που εξειδικεύεται στα θεραπευτικά μαξιλάρια) και ο Γιάννης Ντάνος (ιδιοκτήτης ενός μεγάλου καφέ-εστιατόριου στην καρδιά της Στοκχόλμης, του Edelwaiss) δεν αφήνουν την αγάπη τους για τη χώρα μας να “σβήσει“.

Αντίθετα, την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι, ανανεώνοντας τα “γαλανόλευκα” κύτταρά τους ( και επιστρέφοντας μετά στη Σουηδία έτοιμοι να δώσουν και πάλι το κάτι παραπάνω στην αγαπημένη τους Σόλνα Βίκινγκ.