Οι τραυματισμοί δεν έχουν… τελειωμό για την Σερβία εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας τον προσεχή Σεπτέμβριο (4-22), με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να επιβεβαιώνει την απουσία των Σαβάνοβιτς, Βελίτσκοβιτς, Έρτσεγκ και τα προβλήματα στην θέση “4” να επιδεινώνονται.

“Μετά την εξέταση και την διάγνωση των γιατρών της ομοσπονδίας, αποφασίσαμε ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς, ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς και ο Ζόραν Έρτσεγκ να μην συνεχίσουν με την ομάδα. Έτσι καλέσαμε στην ομάδα τον Νεμάνια Κρτστιτς από την ομάδα των Νέων και τον Νίκολα Κάλινιτς από την Πανεπιστημιακή ομάδα. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις επιδόσεις των νέων και θα είμαστε σε πλήρη επικοινωνία με τους προπονητές τους”, τόνισε ο Σέρβος προπονητής.

Ο Σαβάνοβιτς αντιμετωπίζει πρόβλημα του τελευταίους μήνες από μια κήλη δίσκου, ενώ ο Έρτσεγκ πραγματοποίησε εγχείρηση στον αχίλλειο τένοντα το περασμένο φθινόπωρο, επιστρέφοντας στο τέλος της σεζόν. Οι πάουερ φόργουορντ της Ανατολού Εφές και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα, είχαν μοιραστεί σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες πρόκρισης της Σερβίας, στους προκριματικούς αγώνες το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας μαζί 14.8 πόντους και 6.4 ριμπάουντ κ.μ.ο..

Ο Βελίτσκοβιτς από την μεριά του έχει αγωνιστεί τελευταία φορά με την Σερβία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010. Τραυματίστηκε στα περσινά πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης και επέστρεψε αργά την φετινή σεζόν με την Μέγκα Βιζούρα, όπου είχε μετακομίσει κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Η Σερβία θα ξεκινήσει την προετοιμασία της, με την πρώτη συνάντηση της ομάδας να είναι προγραμματισμένη στις 8/7. Να σας θυμίσουμε πως θα βρίσκεται στον Β’ όμιλο στο τουρνουά της Σλοβενία, αντιμετωπίζοντας Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Λιθουανία, Σκόπια, Μαυροβούνιο και Λετονία.

Αναλυτικά οι παίκτες, που απαρτίζουν την προεπιλογή της Εθνικής ομάδας της Σερβίας: Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Βλάντιμιρ Μίτσοφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νεμάνια Μπιέλιτσα (Λαμποράλ Κούτχα), Ράσκο Κάτιτς (Ερυθρός Αστέρας), Βλάντιμιρ Στίματς (Μπάνβιτ), Βλάντιμιρ Λούτσιτς (Βαλένθια), Ντέγιαν Μούσλι (Παρτιζάν), Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Παρτιζάν), Ντζόρτζε Γκάγκιτς (Παρτιζάν), Στέφαν Μάρκοβιτς (Βαλένθια), Βασίλιε Μίτσιτς (Μέγκα Βιζούρα), Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς (Μέγκα Βιζούρα), Νεμάνια Κρστιτς (Μέγκα Βιζούρα), Νεμάνια Νέντοβιτς (Λιέτουβος Ρίτας), Μίλαν Μάτσβαν (Γαλατάσαραϊ), Ντανίλο Άντζουσιτς (Βίρτους Μπολόνια), Στέφαν Μπίρτσεβιτς (Ραντνίτσκι) και Νίκολα Κάλινιτς (Βοϊβοντίνα).