Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Βέλιμιρ Περάσοβιτς, μιλώντας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Σούπερ Καπ Τουρκίας, εξέφρασαν τις ενστάσεις τους σχετικά με το γεγονός πως από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί στην Ευρωλίγκα και τις εγχώριες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ο νέος κανονισμός της Ευρωλίγκα, σύμφωνα με τον οποίο το κλασικό εσκεμμένο φάουλ στο κέντρο του γηπέδου για την αποτροπή της εκδήλωσης ενός αιφνιδιασμού, θα χρεώνεται ως αντιαθλητικό φάουλ, με τον “Ζοτς” μάλιστα να κάνει λόγο για καταστροφή του μπάσκετ!

«Μιλάμε για ένα σπορ, το οποίο όλοι λατρεύουμε. Επομένως, είναι βασικό να υπάρχει σαφήνεια στους κανόνες ώστε να μην μπερδεύεται και ο κόσμος» δήλωσε αρχικά ο κόουτς της Φενέρ και πρόσθεσε:

«Το να υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί σε δύο διοργανώσεις δημιουργεί μία κατάσταση καταστροφής του μπάσκετ». 

Από την πλευρά του, ο κόους της Αναντολού Εφές, ανέφερε:«Πώς πρέπει να ενεργεί ο αθλητής, όταν στα παιχνίδια της Ευρώπης μία παράβαση είναι αντιαθλητικό φάουλ και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν είναι; Το να προσαρμόζεσαι κάθε μέρα σε διαφορετικούς κανόνες δημιουργεί δυσμενή συνθήκη».