Ο Σόνι Ουίμς έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «one.co.il» και μίλησε για τους στόχους του την νέα χρονιά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και για τις δυσκολίες του ΝΒΑ. Μάλιστα τόνισε ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη μετά τον Άντονι Πάρκερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στην αρχή είπε: «Τι παίκτη παίρνει η Μακάμπι Τελ Αβίβ; Είμαι ο καλύτερος στην Ευρώπη μετά τον Άντονι Πάρκερ»

Για το NBA και τους στόχους του με την Μακάμπι: «Δεν μου άρεσε η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί για μένα στο NBA. Υπήρχες ρήτρες και όροι στα συμβόλαια που δεν μου άρεσαν. Η απόφαση να έρθω στην Ευρώπη ήταν εύκολη. Έφυγα χωρίς να κατακτήσω την Ευρωλίγκα και αυτό με στοιχειώνει. Έχω ανοικτούς λογαριασμούς με την Ευρωλίγκα και θέλω να τους κλείσω. Στόχος είναι να κατακτήσω την Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία φέτος απέτυχε. Γι’ αυτό ήρθα πίσω».
 
Για τις αποτυχίες με την ΤΣΣΚΑ: «Αυτό με τρώει. Έφυγε εξαιτίας των αποτυχιών στην Ευρωλίγκα. Μακάρι να ήμουν μέλος της ομάδας του Ιτούδη που κατέκτησε τον τίτλο. Αλλά, είμαι χαρούμενος για τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον Νάντο Ντε Κολό και τον Άαρον Τζάκσον, που έφεραν ύστερα από πολλά χρόνια τον τίτλο στην ομάδα. Τώρα, θέλω να βρω ξανά τον εαυτό μου και να κατακτήσω την Ευρωλίγκα».