Δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στην Ρώσία, η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (83-72), χάνοντας στο Κίεβο από την Μπουντιβέλνικ, με 73-56, μένοντας έτσι εκτός ημιτελικών του Eurocup! Κορυφαίος ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 21 πόντους, αλλά μόνος…

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο αποφασιστικά στο παρκέ, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα στους παίκτες της Μπουντιβέλνικ, πώς αν ήθελαν να ανατρέψουν το σκορ του 1ου παιχνιδιού, θα έπρεπε να κάνουν την υπέρβαση (13-19 1η περίοδο). Στο 2ο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι φαίνεται πως συνειδητοποίησαν την αποστολή τους και παίζοντας σπουδαία άμυνα, κατάφεραν να περιορίσουν την Σπαρτάκ στους 9 πόντους (37-28 ημίχρονο)!

Στην επανάληψη, οι Ουκρανοί συνέχισαν να προβληματίζουν τους φιλοξενούμενους και βρέθηκαν στα μισά της 3ης περιόδου να έχουν την διαφορά που χρειάζονταν για την μεγάλη ανατροπή (47-35, 25ο λεπτό). Εκεί οι παίκτες του Γιούρι Ζντόβτς, ανέβασαν την απόδοση τους, για το 55-49 της 3ης περιόδου. Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι ισοφάριζαν την διαφορά του 1ου παιχνιδιού, με το 65-54. Όλα ήταν πιθανά στα τελευταία λεπτά του μεγάλου αυτού παιχνιδού. Με δύο προσωπικές βολές του Λάιονς, γίνεται το 69-54, ενώ ο Σαλένγκα με λέι απ, μεγαλώνει και άλλο την διαφορά υπέρ των γηπεδούχων, στο συν 19 (73-54)! Πλέο,ν όλα είχαν κριθεί με τους Ουκρανούς να παίρνουν την μεγάλη πρόκριση στο Κίεβο, ανατρέποντας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. 

Ο Ράιτ για τους φιλοξενούμενους, με καλάθι δύο πόντων, διαμόρφωσε το τελικό 73-56, που στέλνει την Μπουντιβέλνικ αντιμέτωπη με την Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Κορυφαίος για τους νικητές, ο Ντίλνεϊ με 17 πόντους (1/2 δίπ., 2/5 τρίπ., 9/9 β.), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σε 38′. Για τους ηττημένους για άλλη μία φορά ο Έλληνας διεθνής ήταν κορυφαίος για την Σπαρτάκ, πετυχαίνοντας 21 πόντους, με πάρα πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας (6/7 δίπ., 2/3 τρίπ., 3/4 β.), ενώ μάζεψε 4 ριμπάουντ και έχοντας 2 κλεψίματα, σε 31′ συμμετοχής.