Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ζήση, η Μπιλμπάο… “κέρασε φαρμάκι” τη Μπαρτσελόνα και την άφησε να αγνοεί τη νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση με 16 πόντους, τρία ριμπάουντ και δύο ασίστ.

Ουσιαστικός ήταν και ο Κώστας Βασιλειάδης, ο οποίος είχε 10 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Οι Καταλανοί που για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πραγματοποίησαν κάκιστο τρίτο δεκάλεπτο, σκοράροντας μόλις εννέα πόντους, όσους και στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης αγωνιστικής.

Το ντεμπούτο των Ναβάρο και Γιασικεβίτσιους τη φετινή περίοδο δεν βοήθησε ουσιαστικά τους μπλαουγκράνα, από τους οποίους κορυφαίος ήταν ο Αντε Τόμιτς με 16 πόντους και εφτά ριμπάουντ.

Στο άλλο ματς, που ολοκλήρωσε τη δεύτερη αγωνιστική, η Εστουντιάντες συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λαγκούν Αρο με 83-71, με πρωταγωνιστή τον Κίρκσεϊ που πέτυχε 28 πόντους. Από τους ηττημένους ο Σαλγάδο είχε 13, ενώ ο Μανώλης Παπαμακάριος σημείωσε τρεις πόντους, προσθέτοντας ένα ριμπάουντ και μία ασίστ σε 15 λεπτά.