Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων του μπάσκετ σε παγκόσμια κλίμακα, λόγω της ιστορίας που συγκίνησε άπαντες. Τότε, είχε μόλις γίνει γνωστή η διάγνωση του Κάιλ Κούριτς, με όγκο στον εγκέφαλο και ο Αμερικανός γκαρντ της Γκραν Κανάρια όφειλε να ξεκινήσει έναν νέο αγώνα, έξω από τα όρια του παρκέ. Βγήκε νικητής, δείχνοντας απαράμιλλη ψυχραιμία και υπομονή, με την ώρα της επιστροφής να μην αργεί, όπως ο ίδιος είχε περιγράψει πριν από ένα μήνα με γλαφυρότητα στο Basketblog.gr.

Η χαρά των φίλων της ομάδας του, ένα περίπου μήνα μετά το τέλος της μεγάλης περιπέτειας και της έναρξης της αποκατάστασής του, προκειμένου να βρεθεί και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς, δεν μπορεί να περιγραφεί. Μπορεί να την παρακολουθήσει κανείς, μόνο όταν η είσοδός του έκανε το γήπεδο να «τρίζει» στο ματς με αντίπαλο τη Μάλαγα, όπου οι παίκτες του Αΐτο Ρενέσες είχαν προβεί σε έναν από τους ουκ ολίγους φετινούς τους εντός έδρας θριάμβους. Λίγο αργότερα, θα καταχειροκροτείτο και από τις οκτώ ομάδες που βρέθηκαν στην Κορούνια για το Copa Del Rey, όταν ο αρχηγός της Μπιλμπάο Άλεξ Μουμπρού, τον βράβευσε.

kuric-nosokomeio

Πέντε μήνες συνολικά, μετά τη διάγνωση, ήρθε και η ώρα για την επιστροφή στα παρκέ. Ο Κούριτς είναι πλέον πανέτοιμος και ο προπονητής του, θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή του αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ, στο πλαίσιο του δεύτερου μεταξύ τους αγώνα, για τα ημιτελικά του Eurocup. Αύριο (6/4) στις 22:30 (ώρα Ελλάδος), θα παρουσιάζεται ενώπιον του κοινού της ομάδας του και η αποθέωσή του είναι μάλλον κάτι δεδομένο. Παράλληλα, θα υπάρχει η απαίτηση για ανατροπή του -14 του πρώτου αγώνα και πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης. Εκεί, άλλωστε, είχε βρεθεί η εν λόγω ομάδα και πέρυσι, ηττώμενη ωστόσο από την Χίμκι.

kuric-euxi

Το ματς αυτό με τους Τούρκους, λοιπόν, θα μείνει ξεχωριστό, τόσο στην καριέρα του παίκτη όσο και στην ιστορία του συλλόγου, ο οποίος τον στήριξε έμπρακτα από την αρχή, μέχρι και σήμερα. Και δε θα μπορούσε, παρά να ετοιμάσει ένα σχετικό βίντεο. Σε αυτό, ασφαλώς ο Κούριτς είναι πρωταγωνιστής, με τα λόγια του να συγκλονίζουν!