Μία αρνητική εξέλιξη στην τελευταία ημέρα του γερμανικού Κυπέλλου, όπου οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες διεκδικούν την τελική τους κατάταξη, όχι μόνο δεν απογοήτευσε το κοινό, αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι το «γλύκανε». Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα, όταν ο αγώνας μεταξύ Μπάμπεργκ και Σκαιλάινερς έπρεπε να ακυρωθεί, λόγω του γεγονότος ότι έσταζε νερό από την κορυφή του γηπέδου.

Μεγαλύτερες αντιδράσεις, μάλιστα, θα μπορούσε να προκαλέσει η συμφωνία μεταξύ των τριών πλευρών για μη διεξαγωγή του μικρού τελικού, σε άλλη ημερομηνία. Οι φίλαθλοι, επομένως, έπρεπε να αποζημιωθούν με κάποιο τρόπο και η Beko-BBL βρήκε τη λύση άμεσα, καθώς αποφάσισε να τους μοιράσει δωρεάν ποτά! Τα αντανακλαστικά της γερμανικής λίγκας, αν μη τι άλλο, έσωσαν τη γιορτή, με την ίδια να δείχνει τρομερή αίσθηση του χιούμορ, τοποθετώντας το τρόπαιο του νικητή στη γραμμή των βολών της μίας πλευράς (φώτο), όπου και έπεφτε το νερό από την οροφή.

Με χιούμορ αντιμετώπισαν τη συνθήκη αυτή και οι δύο ομάδες. Από τη στιγμή που συμφώνησαν να μην αγωνιστούν, αποφάσισαν να παίξουν «πέτρα-ψαλίδι-χαρτί» για το ποιος θα κέρδιζε. Το παιχνίδι ήταν… ισόπαλο και νικητής, σε κάθε περίπτωση, αναδείχθηκε το μπάσκετ.