Στα χέρια του Ντιρκ Μπάουερμαν εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι της ομοσπονδίας του Ιράν την Εθνική ανδρών για τους επερχόμενους Πανασιατικούς αγώνες και την προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Η πλέον πετυχημένη ασιατική Εθνική μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, επέλεξε τον 57χρονο Γερμανό, με μεγάλη εμπειρία σε πάγκους Εθνικών για να την οργανώσει εν όψει των αγώνων στη Τσάνγκτσα της Κίνας, από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 3 Οκτωβρίου. Η συμφωνία προβλέπεται να ανανεωθεί αυτόματα σε περίπτωση που επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Μπάουερμαν διαδέχεται στον πάγκο τον Ράικο Τόρομαν και έχει στόχο μόνο την κατάκτηση του Πανασιατικού πρωταθλήματος, αφού μόνο ο νικητής προκρίνεται απευθείας στους Ολυμπιακούς, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα παίξουν στο προολυμπιακό τουρνουά.

“Τους έχω παραολουθήσει και είναι μια ομάδα μαχητών. Η ομαδική δουλειά τους αρέσει εδώ, όπως συμβαίνει και στη Γερμανία και έτσι θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο μας”, είπε μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ιράν.