Στην Μπαρτσελόνα δεν πήρε ενδεχομένως τις ευκαιρίες που του αναλογούσαν για να αποδείξει την αξία του, αλλά στη Γερμανία εκτός του ότι έχει βρει μία δεύτερη ευκαιρία, φαίνεται να την έχει… αρπάξει από τα μαλλιά. Ο Νιχάτ Ντζέντοβιτς αποτελεί φέτος έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Μπάγερν Μονάχου, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στο σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς και δείχνοντας πως μέσω της βαυαρικής ομάδας, μπορεί να πραγματοποιήσει το «βήμα» παραπάνω στην καριέρα του, επανερχόμενος στα μεγάλα κλαμπ.

Ο Βόσνιος γκαρντ, την φετινή σεζόν έχει σημειώσει εξαιρετική παρουσία στο γερμανικό πρωτάθλημα, όπου στην κανονική περίοδο είχε κατά μέσο όρο 15 πόντους με 59.5% στα δίποντα, 30.2% στα τρίποντα και γενικά 48.7% στα σουτ εντός παιδιάς, 3.5 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ για 1.9 λάθη, 1.3 κλεψίματα και 14.3 στο σύστημα αξιολόγησης. Όλα αυτά σε 26 λεπτά συμμετοχής, ενώ στα μέχρι τώρα 11 ματς που έχει δώσει με την Μπάγερν στα play-offs παρατηρείται μία αύξηση των ποσοστών του, με 16.1 πόντους (52.5% στα δίποντα, 45.1% στα τρίποντα, 49.1% στα σουτ εντός παιδιάς), καθώς και 3.6 ριμπάουντ, 3 ασίστ για 2.4 λάθη, ένα κλέψιμο και 15.2 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης, σε 30 λεπτά συμμετοχής. Στην Ευρωλίγκα ήταν από αυτούς που προσπάθησαν για την αποτροπή του πρόωρου αποκλεισμού του συλλόγου, με 11.6 πόντους, 2.8 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ για 1.1 λάθη, μισό κλέψιμο και 10.5 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, σε 25.5 λεπτά συμμετοχής για 10 αγώνες.

Το μεγαλύτερο στιγμιότυπο της φετινής σεζόν για τον ίδιο, βέβαια, το κρατούσε για το κρίσιμο πέμπτο παιχνίδι της ομάδας του στο Βερολίνο, με αντίπαλο την Άλμπα. Εκεί, η Μπάγερν επικράτησε με το τελικό 96-101 και κυρίως χάρη στον «οίστρο» του Ντζέντοβιτς. Στο ματς αυτό, σημείωσε 30 πόντους, με τους οποίους έδειξε έτοιμος… για επόμενη πρόκληση, ακόμη κι αν οι «Βαυαροί» χάσουν στους τελικούς από την Μπάμπεργκ. Αν μη τι άλλο, φαίνεται να την αξίζει…