Πρώτος σκόρερ της Α2 κατηγορίας και της ΑΕΚ Άργους ο ‘Aλεξ Στέβοβιτς κατά την περσινή περίοδο. Φλέρταρε το περασμένο καλοκαίρι με την ΑΕΚ, η οποία τον προσέγγισε, αλλά ο εκούσιος υποβιβασμός της στη Β΄ Εθνική “μπλόκαρε” την ενδεχόμενη μεταγραφή.

Προπονήθηκε με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου, αλλά υπέγραψε στον… Ίκαρο Καλλιθέας από τον οποίο έφυγε (καθώς είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής) με την απορία να παραμένει “γιατί αποκτήθηκε από τον Δημήτρη Πρίφτη“; Μόλις αργά χθες τη νύχτα διαπιστώσαμε, ότι κατέληξε στη Σλόμποντα Ούζιτσε. Την ομάδα στην οποία αναδείχθηκε ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς. Τέταρτη μέχρι στιγμής στο σερβικό πρωτάθλημα…

Ο (σχεδόν) 23χρονος Σέρβος γκαρντ πρόδηλο είναι ότι ταλαιπωρήθηκε αυτή την σεζόν, αλλά πεισματάρης όντας δεν το βάζει κάτω. Το απέδειξε κι όταν αντιμετώπισε με χαμόγελο τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την θητεία του στον Ερμή Λαγκαδά. “Αλιεύσαμε” την είδηση στον διαδικτυακό χώρο του σερβικού συλλόγου στο facebook, αλλά αναζητούμε και τον ίδιο.

Έκπληξη είναι βεβαίως έπειτα από τέτοια νούμερα στο ενεργητικό του πώς δεν παρέμεινε στην Ελλάδα που υπεραγαπά και για την οποία επιθυμεί (όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα στο basketblog.gr) ν’ αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Αλλά “άγνωσται αι βουλαί” των Ελλήνων παραγόντων και προπονητών. Η επιστροφή στην πατρίδα του δεν αποτελεί απαραίτητα πισωγύρισμα. Η “Ελευθερία” (Σλόμποντα) του πανέμορφου Ούζιτσε, που γειτνιάζει με το Μαυροβούνιο, ενδεχομένως του δώσει την ευκαιρία να “απελευθερωθεί” αγωνιστικά. Στην ομάδα πάντως υποδέχτηκαν τον “Αλέξανδρο” με ανοικτές αγκάλες.

Τι (περίπου) αναφέρει ο συντάκτης της σελίδας στο Διαδίκτυο: “Χθες πολλοί άνθρωποι αναρωτήθηκαν ποιος είναι ο παίκτης της “Sloboda” που φορά τη φανέλα με τον αριθμό 10.  Η απάντηση είναι ο Αλέξανδρος Stevovic. Επισημαίνεται, ότι την περασμένη σεζόν, με την ΑΕΚ Άργους, στην ελληνική δεύτερη κατηγορία, πέτυχε κατά μέσο όρο 19,6 πόντους. Ο Stevovic δείχνει ότι θα είναι μεγάλη βοήθεια στη μάχη της Super League. Αλέξανδρε, καλώς ήλθες!”

Ο Άλεξ Στέβοβιτς προέρχεται από τον Ερυθρό Αστέρα, αγωνίστηκε στον Ερμή Λαγκαδά (του Σιγάλα), στην ΑΕΚ Άργους και τον Ίκαρο