Τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη νέα διοργάνωσή της, Basketball Champions League, ανακοίνωσε η FIBA, με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές, κάτι που δεν ισχύει για την Κηφισιά.

Η FIBA προχωρά με ταχείς ρυθμούς προς την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται, ώστε να διεξαχθεί ομαλά το νεοσύστατο Basketball Champions League. Στο πλαίσιο αυτό, η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε τις 24 ομάδες που προχωρούν απευθείας στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης. μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο Άρης και ο ΠΑΟΚ.

Πέρα από τις παραπάνω 24 ομάδες, άλλες τόσες θα δώσουν προκριματικούς αγώνες και έξι από αυτές θα περάσουν στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης, συμπληρώνοντας τον χάρτη των 32 ομάδων του Champions League. Ειδικότερα, δεκαέξι ομάδες θα παίξουν στον πρώτο προκριματικό γύρο σε διπλά παιχνίδια (εντός-εκτός) και οι οκτώ νικητές θα αντιμετωπίσουν τις οκτώ ομάδες που έχουν καταχωρηθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο (πάλι σε διπλά παιχνίδια), με τους τελικούς νικητές να παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά την Κηφισιά, πάντως, η ομάδα των Βορείων Προαστίων δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο προκριματικό γύρο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα συμμετάσχει στην εν λόγω διοργάνωση.

Οι δεκαέξι ομάδες του πρώτου προκριματικού γύρου:

 Οι οκτώ ομάδες του δεύτερου προκριματικού γύρου:

 Το “τζάμπολ” της νέας διοργάνωσης της FIBA έχει οριστεί για τις 27 Σεπτεβρίου με τους προκριματικούς γύρους, ενώ η κανονική περίοδος θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου.