Την προεπιλογή της Εθνικής ομάδας της ΠΓΔΜ, εν όψει του Ευρωμπάσκετ του 2015, όπου βρίσκεται στον όμιλο της Κροατίας, μαζί με την εν λόγω οικοδέσποινα, την χώρα μας, τη Σλοβενία, την Ολλανδία και τη Γεωργία, ανακοίνωσε ο Αλεξάνταρ Ντζίκιτς. Ο 45χρονος τεχνικός, θα έχει μεταξύ άλλων στο ρόστερ του κι έναν NBAer, με τον Πέρο Άντιτς να ενισχύει την προσπάθεια της πατρίδας του στο προσεχές κορυφαίο γεγονός.

Εκτός του «αστέρα» των Ατλάντα Χοκς, στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Μπόγιαν Κριστέφσκι, ο οποίος υπήρξε στέλεχος της εντυπωσιακής Καβάλας, με την πορεία που κατέγραψε στο δρόμο για την επιστροφή στην Basket League. Μαζί τους και άλλοι δύο Αμερικανοί, που δεν είναι άλλοι από τον Μπο ΜακΚάλεμπ της Μπάγερν Μονάχου και τον Ρίτσαρντ Χέντριξ της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Αναλυτικά, η 24άδα της προεπιλογής των Σκοπίων:

Βλάντο Ιλιέφσκι (Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, Κροατία), Αντρέι Μαγκντέβσκι (Μάλαγα, Ισπανία), Μπο Μακ Κάλεμπ (Μπάγερν Μονάχου, Γερμανία), Αλεκσάνταρ Κοστόσκι (Κουμάνοβο), Ντίμιταρ Καραντόσκι (Κουμάνοβο), Ντίμιταρ Μιρακόβσκι (Ραμποντίντσκι), Βοϊντάν Στογιανόβσκι (ΜΖΤ Σκοπίων), Ντάρκο Σοκόλφ (Ραμποντίντσκι), Μπόγιαν Τραϊκόβσκι (Πρίστινα), Στόγιαν Γκουρόσκι (Λέφσκι Σόφιας, Βουλγαρία), Γκιόργκι Τσεκόβσκι (Ραμποντίντσκι), Κίριλ Νικολόβσκι (ΜΖΤ Σκοπίων), Πέρο Άντιτς (Ατλάντα Χοκς, ΗΠΑ), Μπόγιαν Κρστέφσκι (Καβάλα, Α2 Ελλάδας), Πρέντραγκ Σαμαρντζίσκι (ΜΖΤ Σκοπίων), Ρίτσαρντ Χέντριξ (Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ρωσία), Μαριάν Τζανέσκι (Κουμάνοβο), Λιούμπομιρ Μλαντενόφσκι (ΜΖΤ Σκοπίων), Νέναντ Ντιμιτριέβικ (Μπανταλόνα, Ισπανία) και Αντρέι Μασλίνκο (Στέλα Αζούρα, Ιταλία).