Υποσχέσεις για το μέλλον του στη διοργάνωση άφησε παρά την ήττα του ο Κεραυνός. Η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε στη Ρωσία από την Κράσνιε Κρίλια Σαμάρα με 79-74 στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του EuroChallenge.

Ο Κεραυνός μέχρι το 28′ λεπτό ήταν μέσα στο παιχνίδι, όμως οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και προηγήθηκαν με 17 πόντους (71-54), εφτά λεπτά πριν το τέλος. Οι Κύπριοι όπως με σερί 13-0 στα επόμενα τρία λεπτά επέστρεψαν στο ματς, αλλά λύγισαν από την αστοχία και τα λάθη των τελευταίων λεπτών.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο παλιός μας γνώριμος από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ Τσέστερ Σίμονς με 24 πόντους, ενώ από τον Κεραυνό οι Κρόκερ και Βον είχαν από 16 πόντους, μαζεύοντας οχτώ και 12 ριμπάουντ αντίστοιχα. Θετική παρουσία είχε και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος με εννέα πόντους και δύο ριμπάουντ, ενώ ο Γιάννης Δεμερτζής μέτρησε δύο πόντους, ένα ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης, η Χαποέλ Χολόν ξεπέρασε άνετα το εμπόδιο της Αρμια, επικρατώντας εντός έδρας με 84-69, έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Φράνκλιν Χάσελ που πέτυχε 22 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ.