Με ήττα συνέχισε ο Άρης την πορεία του στο Basketball Champions League, αφού ηττήθηκε στην έδρα του με 58-64 από την γερμανική Φράπορτ Σκάιλαϊνερς για την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης, κάτι που τον έριξε στο 8-5, δίνοντας την ευκαιρία στην αντίπαλο του να ανέβει στο 6-7. Η ελληνική ομάδα έκανε κακό δεύτερο ημίχρονο και δεν κατάφερε να  βρει λύσεις στα τελευταία κρίσιμα λεπτά του αγώνα.

Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Βον και Ίνγκλις, οι οποίοι είχαν απο 19 πόντους, ενώ για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη καλό ματς έκαναν οι Τσαϊρέλης (13 πόντοι με 3/3 εντός πεδιάς και 6/6 βολές), Καββαδάς (11 πόντοι) και Γιάνκοβιτς (10 πόντοι). Να θυμίσουμε πως ο “αυτοκράτορας” έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το φιλμ

O Άρης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από την αντίπαλο του και προηγήθηκε στο σκορ με 8-3 μετά από τις δύο εύστοχες βολές του Καββαδά και τρίποντη βόμβα του Κάμινγκς στο 4΄. Ο Ρόμπερτσον μείωσε για τους Σκάιλαϊνερς σε 8-5 λίγα δευτερόλεπτα αργότερα,  όμως η ομάδα του Πρίφτη ανέβασε στροφές και με το καλάθι του Γιάνκοβιτς και τις βολές του Κάμινγκς πήγε τη διαφορά στους 9 πόντους (14-5), τρέχοντας ένα σερί 6-0. Ο σύλλογος από τη Γερμανία δεν άφησε τον Άρη να ξεφύγει στο σκορ, αφού ο Ίνγκλις ευστόχησε σε τρίποντο για το τελευταίο καλάθι της περιόδου, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 19-13.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να θέλουν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να προηγούνται ξανά με 9 πόντους (24-15), χάρη στο δίποντο του Τζενκινς. Ο Άρης συνέχισε στο ίδιο τέμπο μέχρι το 17ο λεπτό και με το καλάθι του Ζάρα, ξέφυγε στο σκορ με 10 πόντους (32-22). Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στα πόδια τους και με τα απανωτά καλάθια των Μόρισον και Ίνγκλις, μείωσαν σε 32-27 στο 18΄, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει εσπευσμένα time out. Η εικόνα του Άρη δεν βελτιώθηκε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με τον Βον να ευστοχεί σε δύο βολές φέρνοντας τους Γερμανούς σε απόσταση βολής (36-34), 2,8 δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Στην επίθεση που εκδήλωσε ο Άρης μετά το καλάθι του Βον, τίποτα δεν άλλαξε, με το 36-34 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Η γερμανική ομάδα πάτησε πάνω στο καλό της τελείωμα στο προηγούμενο δεκάλεπτο και συνέχισε με την ίδια προσήλωση σε άμυνα και επίθεση, κάτι που της επέτρεψε να προηγηθεί με 4 πόντους (36-40) στο 22΄, ύστερα από δύο διαδοχικά τρίποντα των Ίνγκις και Χοφ. Ο Τσαϊρέλης απάντησε με δικό του τρίποντο για το 39-40, όμως οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως δεν πτοούνται και τρέχοντας ένα μικρό σερί 6-0, έγραψαν το 39-46, χάρη στο δίποντο του Ρόμπερτσον. Σε εκείνο το σημείο ο Πρίφτης κάλεσε time out, με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Η απόφαση αυτή του Πρίφτη φάνηκε πως είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τον Άρη, ο οποίος με τα δύο καλάθια του Γιάνκοβιτς έφερε τη διαφορά στους 3 (47-50). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 47-51, με τον Κιλ να έχει 1 στις 2 βολές.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν αγχωμένες, αδυνατώντας να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη εύστοχη προσπάθεια από τον Άρη σε αυτή την περίοδο, ήρθε από τον Τσαϊρέλη στο 34΄, ο οποίος έκανε το 49-53, φτάνοντας παράλληλα τους 9 πόντους στο ματς. Οι Σκάιλαϊνερς δεν άφησαν την ελληνική ομάδα να πλησιάσει περισσότερο, αυξάνοντας τη διαφορά στους 8 ποντους (49-57) με τις βολές του Βον, κάτι που ανάγκασε τον κόουτς Πρίφτη να πάρει άλλο ένα time out. Οι βολές του Τσαϊρέλη που διαμόρφωσαν το 54-57 έδωσαν ελπίδα στον Άρη, δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του ματς, όμως ο Βον του «έκοψε» τα φτερά με τρίποντη βόμβα για το 54-60 στο 38’. Ο Άρης προσπάθησε στο τέλος να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Τσαϊρέλη να κάνει επιθετικό φάουλ στην κρίσιμη επίθεση και ενώ το σκορ ήταν στο 58-62. Τελικά η γερμανική ομάδα ευστόχησε στις βολές και διαμόρφωσε το τελικό 58-64.

 

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 36-34, 47-51, 58-64

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα με κλικ εδώ