Μπορεί να στέφθηκε πρωταθλητής με τη Ζαλγκίρις, καθώς και να συμμετείχε με αυτή στο Top-16 της Ευρωλίγκα, παίρνοντας σημαντικές παραστάσεις μόλις στα 22 του χρόνια, αλλά η Λιέτουβος Ρίτας δε δίστασε… να τον κλέψει. Ο λόγος για τον Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος θα γίνει συμπαίκτης του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, αγωνιζόμενος για την άμεση ανταγωνίστρια της ομάδας του Γκιντάρας Κράπικας.

Ο σύλλογος της πρωτεύουσας, εκτιμά ιδιαίτερα τις προοπτικές του νεαρού σέντερ και γι’ αυτό το λόγο κατέβαλε το buy-out των 200.000 ευρώ που προβλεπόταν στο συμβόλαιό του με την ομάδα του Κάουνας. Δικαιολογημένα, ίσως, βάσει το γεγονότος ότι μόλις έχει επιλεγεί στο νούμερο 47 του ντραφτ του ΝΒΑ από τους Φιλαδέλφια 76ερς, με τους Σακραμέντο Κινγκς ωστόσο να επιθυμούν και να παίρνουν τα δικαιώματά του με ανταλλαγή, παίρνοντας και τον Λούκα Μίτροβιτς για να δώσουν τον Νικ Στάουσκας.

Ο Γκουντάιτις, την περασμένη σεζόν είχε κατά μέσο όρο 6.5 πόντους και 4 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα, δημιουργώντας θετικές εντυπώσεις στην πορεία δύο γύρων που έκανε η Ζαλγκίρις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.