Υστερα από ένα χρόνο εκτός παρκέ, ο Ίμπραχιμ Τζάαμπερ καλείται να αγωνιστεί ξανά σε υψηλό επίπεδο, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας, η οποία στο πρόσωπο του βρήκε τον αντικαταστάτη του Μάντας Καλνιέτις. Ο 28χρονος Αμερικανός με βουλγαρικό διαβατήριο γκαρντ, που στο παρελθόν αγωνίστηκε με επιτυχία στη χώρα μας με το Αιγάλεω, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τους Λιθουανούς.

Την περασμένη σεζόν “κόπηκε” από το καμπ των Ρόκετς με αποτέλεσμα να μη βρει ομάδα στη συνέχεια. Ωστόσο, η Ζαλγκίρις πιστεύει σε αυτόν και θεωρεί ότι μπορεί να τη βοηθήσει. Ο Τζάαμπερ πραγματοποίησε επίσης καλές σεζόν και στο ιταλικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε με τις Ρόμα και Αρμάνι την τριετία 2008-11 και σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ζαλγκίρις, τονίζει ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

“Κοίταξα τη σύνθεση της Ζαλγκίρις και είδα πολλά γνωστά ονόματα. Με κάποιους από αυτούς έχω αγωνιστεί στην Ιταλία και με άλλους στην Ευρωλίγκα. Μου άρεσε η ομάδα και χαίρομαι που θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τους στόχους μας”…