Ο Αλες Πίπαν είναι ο πρώτος υποψήφιος για να αναλάβει την Ολίμπια Λουμπλιάνας τη νέα σεζόν, αντικαθιστώντας στον πάγκο τον Σάσο Φιλιπόφσκι. Ο Σλοβένος τεχνικός, από το 2012, είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας των Σκοπίων, ενώ στο παρελθόν οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του σε μεγάλα τουρνουά, όπως το Ευρωμπάσκετ (2005, 2007) και το Μουντομπάσκετ (2006). Την τριετία 2010-12 ήταν στην Εθνική ομάδα της Πολωνίας.

Ο 54χρονος τεχνικός είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα του, καθώς από τα χέρια του έχουν περάσει σε μικρές ηλικίες ουκ ολίγοι Σλοβένοι παίκτες, που αργότερα έκαναν καριέρα σε διάφορες ομάδες της Ευρώπης, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τους Νάχμπαρ, Λάκοβιτς, Γκόραν Ντράγκιτς, Μπέγκιτς, Βίντμαρ και Μπετσίροβιτς

Για την Ολίμπια Λουμπλιάνας, η οποία φέτος έχασε το πρωτάθλημα Σλοβενίας από την ΚΡΚΑ του Ματίας Σμόντις, φαντάζει η ιδανική λύση για να επιστρέψει στην κορυφή στην χώρα της. Θυμίζουμε ότι η ομάδα της Σλοβενίας, την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στο Eurocup κι όχι στην Ευρωλίγκα, κάτι που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες κι ο πρόεδρος του συλλόγου.