Το Κράσνονταρ είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος θα αγωνίζεται εκεί για λογαριασμό της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Η διοίκηση του συλλόγου, γνωστοποίησε την απόκτηση του Αμερικανού φόργουορντ, που την περασμένη σεζόν βρισκόταν στη Σμύρνη με την φανέλα της Καρσίγιακα, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ του Basketblog.gr από τις 31 Ιουλίου.

Με αυτό τον τρόπο, ο Γκάμπριελ θα είναι υπό τις οδηγίες ενός Έλληνα προπονητή, καθώς ο Φώτης Κατσικάρης είναι εδώ και αρκετό καιρό ο νέος κόουτς της «Λόκο». Ο γνώριμός μας από τη θητεία του στο Ρέθυμνο, που είχε απασχολήσει και τον Ολυμπιακό όταν χάθηκε η υπόθεση του Οκάρο Ουάιτ, ήταν εκ των πιο σημαντικών «εργαλείων» του Ουφούκ Σαρίτσα, στην «τρελή» πορεία της Καρσίγιακα μέχρι τον τίτλο στο πρωτάθλημα Τουρκίας το 2015, συμμετέχοντας την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην Ευρωλίγκα.

Η τελευταία του σεζόν ήταν εξίσου καλή και ο Γκάμπριελ κατάφερε αυτό το καλοκαίρι να την «εξαργυρώσει», πηγαίνοντας κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, για να παίξει στην ομάδα που είχε φτάσει μέχρι το Final Four της Ευρωλίγκα, τον περασμένο Μάιο.