Η σεζόν ήταν απλώς απογοητευτική για την Μπαρτσελόνα. Χωρίς κανένα τίτλο στα χέρια τους, χάνοντας με «σκούπα» το πρωτάθλημα καθώς και το κύπελλο Ισπανίας από την «αιώνια» αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης, μαζί με τον αποκλεισμό στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό, είναι σαφές ότι οι «Μπλαουγκράνα» χρειάζονται δραστικές αλλαγές, προκειμένου να εμφανιστούν πιο ισχυροί και ανταγωνιστικοί την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η πρώτη κίνησή τους φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα, με ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης να ισχυρίζονται πως οι Καταλανοί έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Σέιν Λαουάλ. Ο Νιγηριανός σέντερ, ήταν από τους πρωταγωνιστές της Σάσαρι, στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, ενώ ήταν και αυτούς που ξεχώρισαν στην ευρωπαϊκή της πορεία, συμμετέχοντας στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο ίδιος παίκτης, τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις «μετοχές» του, με την κίνηση της «Μπάρτσα» να είναι δικαιολογημένη. Σε 30 ματς του πρωταθλήματος Ιταλίας, στα οποία αγωνίστηκε, είχε κατά μέσο όρο 10.9 πόντους με 66.7% στα δίποντα και 9.2 ριμπάουντ, «αγγίζοντας» το double double, σημειώνοντας παράλληλα, 2 μπλοκ και 1.2 ασίστ, σε 26.6 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Στα 10 ματς της Ευρωλίγκα, είχε 9 πόντους με 61.7% στα δίποντα, 7.3 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 1.5 μπλοκ σε 23 λεπτά συμμετοχής.

Την ίδια στιγμή, οι Καταλανοί μοιάζουν έτοιμοι να δώσουν «μάχη» σε διπλό «μέτωπο» με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Την ώρα που οι «πράσινοι» έμοιαζαν να είναι η μοναδική ομάδα που παρακολουθούσε την υπόθεση του Νικ Καλάθη τον τελευταίο καιρό, τελικά επιβεβαιώνονται οι φήμες που θέλουν τους Καταλανούς να ασχολούνται επίσης με την περίπτωσή του, ερίζοντας για την υπογραφή του ομογενούς γκαρντ σε περίπτωση επιστροφής του στην Ευρώπη. Την φιλοδοξία του Αλεξάντερ Βεζένκοφ να συνεχίσει σε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, θέλουν να εκμεταλλευτούν ταυτόχρονα, έχοντας ωστόσο ξανά μπροστά τους το «Τριφύλλι». Ο Βούλγαρος είναι εδώ και καιρό ψηλά στη λίστα των στόχων τους και σε κάθε περίπτωση τονίζουν την επιθυμία τους να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, έχοντας ξεκινήσει επαφές με την πλευρά του παίκτη.