Μπορεί να κατάφερε την περασμένη σεζόν να κατακτήσει οποιαδήποτε διεκδικήσιμη κούπα (Ευρωλίγκα, πρωτάθλημα Ισπανίας, Copa del Rey, Σούπερ Καπ), αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης δεν εφησυχάζει και κάνει κινήσεις για διατηρήσει τα κεκτημένα και να είναι… ακαταμάχητη στο παρκέ. Οι «Μερένχες», μετά την απόκτηση του Τρέι Τόμπκινς από την Νίζνι, καθώς και του νεαρού Άλεξ Σουάρες από την Μπανταλόνα, προχώρησαν σε σπουδαία ενίσχυση της περιφερειακής τους γραμμής, ανακοινώνοντας τον Τζέφρι Τέιλορ.

Ο 26χρονος φόργουορντ, αγωνιζόταν μέχρι και την περασμένη σεζόν στο ΝΒΑ, για λογαριασμό των Σάρλοτ Χόρνετς (προηγουμένως Μπόμπκατς), τελειώνοντας πάντως την χρονιά στην αναπτυξιακή λίγκα και τους Όστιν Σπερς. Αντικαθιστά τον Κέι Σι Ρίβερς και μαζί με τους Ρούντι Φερνάντεθ και Γιόνας Ματσιούλις, αναμένεται να δημιουργήσει μία τρομερή «τριπλέτα» στη θέση «3», ενώ μπορεί να δώσει βοήθειες και από τη θέση του σούτινγκ γκαρντ, σε μία γραμμή όπου όλοι οι πρωταγωνιστές της «Βασίλισσας» έχουν παραμείνει.

Ο Σουηδοαμερικανός παίκτης, ύψους 2.01 μέτρων, είχε κατά μέσο όρο για όλα τα ματς που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ, 6.1 πόντους και δύο ριμπάουντ, μη βρίσκοντας πάντως ικανοποιητικό ρόλο στους Χόρνετς. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έβρισκε άλλη ομάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα που να του προσφέρει κάτι ανώτερο, αλλά και την πρόταση της Ρεάλ, τον κάνει κάνει κάτοικο Μαδρίτης.