Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό, η Ρεάλ έκαμψε με 85-81 την αντίσταση της “πρωτάρας” πλην μαχητικής μέχρι τέλους Γκραν Κανάρια και κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Copa Del Rey και τέταρτη την τελευταία πενταετία!

Κορυφαίος των “Μαριλένων” ήταν ο Γκουστάβο Αγιόν με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της φετινής διοργάνωσης. Κάρολ και Ρέγες πρόσθεσαν 13 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ ακολούθησαν Ματσιούλις και Ροντρίγκεθ με 11 πόντους έκαστος. Από την Γκραν Κανάρια, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Copa Del Rey και στάθηκε -και με το παραπάνω μάλιστα- στο ύψος των περιστάσεων, ξεχώρισαν ο Όλιβερ και ο Ραμπασέδα με 16 και 14 πόντους αντίστοιχα.

To φιλμ

Η Ρεάλ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα να αποκτήσει διψήφια διαφορά ήδη πρώτα λεπτά (6-16, 7′), ωστόσο η Γκραν Κανάρια μπόρεσε να τη συμμαζέψει κάπως μειώνοντας στους έξι στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-24, 10′). Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε και στη δεύτερη περίοδο, με την Γκραν Κανάρια να πλησιάζει αρχικά στο καλάθι (24-26), τη Ρεάλ να ξεφεύγει εκ νέου με +10 (26-36, 18′) και τους τυπικά γηπεδούχους να μαζέψουν και πάλι τη διαφορά, διαμορφώνοντας το 38-40, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο (20′).

Με τρίποντο Μπάεζ στις αρχές της επανάληψης, η Γκραν Κανάρια έκανε ένα 5-0 σερί για να προηγηθεί με 43-40, παίρνοντας το προβάδισμα με 41-40 μετά από το 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Η απάντηση της Ρεάλ, ωστόσο, ήταν άμεση με τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο να απαντούν με δικό τους 5-0, ισοφαρίζοντας σε 45-45. Από εκεί και μετά, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους Μαδριλένους να έχουν ένα οριακό προβάδιμα στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (59-62, 30′).

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η Ρεάλ μπήκε αποφασισμένη και με καλάθι του Αγιόν και ένα τρίποντο του Ροντρίγκεθ με το “καλημέρα” πήρε αέρα οκτώ πόντων (59-67, 8′). Ο Νιούλεϊ, με τρίποντο μείωσε στους πέντε για την Γκραν Κανάρια (62-67), όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν τις λύσεις και ανέβασαν τη διαφορά εκ νέου στο +10 (68-78) τρία λεπτά πριν το τέλος, χάρη σε τρίποντο του Ρίβερς. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Αίτο Ρενέσες βρήκαν εκ νέου τα ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να μειώσουν στους πέντε (78-83) 53” πριν το τέλος. Στη συνέχεια, οι παίκτες της Ρεάλ δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, ενώ απεναντίας ο Ραμπασέδα με νέο τρίποντο έκανε το 81-83, κάνοντας “θρίλερ” το παιχνίδι. Όμως, ο Σέρχι Ροντρίγκεθ ήταν απόλυτα ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και με δύο εύστοχες διαμόρφωσε το τελικό 81-85, δίνοντας στη Ρεάλ τη νίκη και μαζί το τρόπαιο.