Η άφιξη Αράβων επενδυτών στη Γαλλία έχει ωφελήσει σε μείζονα βαθμό το ποδόσφαιρο της χώρας, και δη την Παρί Σεν Ζερμέν (PSG), η οποία είχε την ευκαιρία να γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. Οι πρωτευουσιάνοι πέρασαν στην κατοχή της Qatar Investment Authority με τα αποτελέσματα να είναι άκρως… εντυπωσιακά.

Μεγάλες μεταγραφές (εντός κι εκτός γηπέδου), διεκδίκηση τίτλων και μία καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν μόνο ένα μέρος από αυτά που προσέφερε στον σύλλογο η άφιξη του συγκεκριμένου κολοσσού. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί το μοναδικό κλάδο επένδυσης της Qatar Investment Authority.

Κι αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να εμπλακούν με τα κοινά της Παρί Λεβαλουά, την οποία φιλοδοξούν να μετατρέψουν σε μία μπασκετική… Παρί Σεν Ζερμέν. Τη φετινή σεζόν η Παρί Λεβαλουά τερμάτισε στη δωδέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα μένοντας μακριά από την πρώτη οκτάδα που οδηγούσε στα πλέι οφ της LNB.

Αυτό, όμως, ουδόλως προβληματίζει τους ανθρώπους της Qatar Investment Authority, η όρεξη των… οποίων έχει ανοίξει αρκετά…