Παρελθόν αποτελεί απο την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Σερβίας ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς ο ίδιος σε δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία των “πλάβι”.

«Όπως γνωρίζετε, είχα μία συμφωνία, όχι μια σύμβαση με την ομοσπονδία της Σερβίας και ήμουν εδώ ως το τέλος. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει συμβόλαιο και είχα πει πως θα είμαι προπονητής μέχρι το Ευρωμπάσκετ. Προσωπικά νιώθω ότι μπορώ να συνεχίσω να εργάζομαι, ωστόσο είναι καιρός να προωθηθούν κάποιο πιο νέοι προπονητές από εμένα. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον αντιπρόεδρο, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ωστόσο επέλεξα να πάρω την απόφασή μου πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Νομίζω πως έχει έρθει η ώρα για να πάρουν την σκυτάλη νεαροί τεχνικοί. Εύχομαι καλή τύχη σε όποιον έρθει στη θέση μου. Προσπάθησα να είμαι καλό παράδειγμα συμπεριφοράς για όλους. Πρέπει η ομοσπονδία να πάρει στα σοβαρά τους προπονητές που ήταν στο πλάι μου εδώ και πέντε περίπου χρόνια, όπως ο Αλεκσάνταρ Κέσαρ. Όπως και να έχει, δεν υπάρχει λόγος για βιαστικές αποφάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο “Ντούντα”.

Αυτή είναη η τρίτη φορά κατά την οποία ο 70χρονος κόουτς υποβάλλει την παραίτησή του από την Εθνική. Οι δύο προηγούμενες απόπειρες είχαν γίνει μετά το Μουντομπάσκετ 2010 της Τουρκίας και το Ευρωμπάσκετ 2011 της Λιθουανίας, αλλά ο σπουδαίος προπονητής άλλαξε γνώμη έπειτα από μεγάλες πιέσεις που δέχτηκε από ανθρώπους του μπάσκετ της Σερβίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Basketblog.gr από το Βελιγράδι, υποψήφιοι για τη διαδοχή είναι οι Σάσα Τζόρτζεβιτς, Σάσα Ομπράντοβιτς και Ιγκόρ Κοκόσκοφ.