Προκρίθηκε στα ημιτελικά η Σάσαρι, η οποία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Μπρίντεζι στην παράταση με σκορ 98-96 σε ένα ματς διαφήμιση του μπάσκετ για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ιταλίας. Η ομάδα του Μέο Σακέτι, ο οποίος μόλις χθες ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2018, ήταν νευρική από το ξεκίνημα του αγώνα έχοντας πολύ χαμηλά ποσοστά στα δίποντα(18/45).

Η Μπρίντεζι από την άλλη με πρωταγωνιστές τους Ρόμπινσον(12π, 10ρ), Βιτζιάνο(15π) και Σίμονς (18π, 10ρ) επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή του αγώνα παίζοντας χωρίς άγχος κι έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.Στο δεύτερο ημίχρονο και προς τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου η Σάσαρι πήρε το προβάδισμα στο σκορ έχοντας σε εκπληκτικό βράδυ τα ξαδέρφια Ντίνερ(36π ο Ντ.Ντίνερ, 13π και 12ασ ο Τ.Ντίνερ)και τους Μάρβις Θορν(25π, 8ρ, 5ασ), Σέσλι(15π, 10ρ, 3ασ).

Από κει και πέρα καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ είτε στο τέταρτο δεκάλεπτο(κανονική διάρκεια 87-87) είτε στην παράταση, με το παιχνίδι να κρίνεται στις λεπτομέρειες.Για τους νικητές σκόραραν μόλις 6 παίκτες σε ολόκληρο το παιχνίδι ενώ για τους ηττημένους πέρα από τους προαναφερθέντες ξεχώρισαν κι οι Γκίμπσον(26π με κακά ποσοστά όμως) και Ρέινολντς(9ασ).