Η Αδριατική λίγκα παρουσιάστηκε επίσημα χωρίς κάποια αλλαγή όσον αφόρα το αγωνιστικό πρόγραμμα. Η μόνη διαφοροποίηση είναι ότι πλέον τη διοργάνωση την εχει αναλάβει η FIBA και πλέον μπορει να περιλαμβάνεται και στο επίσημο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο Ράντοβαν Λόρμπεκ είναι και επίσημα ο επικεφαλής του πρωταθλήματος, ο Γιόσιπ Μπίλιτς Αθλητικός Διευθυντής, ενώ ο Αλές Κάμνικαρ θα γίνει υπεύθυνος εκπροσώπησης των διαιτητών.

Όπως ανακοινώθηκε: «Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2015-2016 στην Αδριατική Λίγκα θα λάβουν μέρος 14 σύλλογοι. Σύμφωνα με τα κριτήρια που υπάρχουν, έχουν εξασφαλίσει τις θέσεις τους στην ΑΒΑ μέσω των εθνικών τους πρωταθλημάτων οι τέσσερις πρώτες ομάδες από το σερβικό πρωτάθλημα, οι τρεις πρώτες από το κροατικό, οι δύο πρώτες από το σλοβενικό και οι πρωταθλητές της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου.

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνας θα είναι η 13η συμμετέχουσα, ενώ το όνομα της 14ης θα γίνει γνωστό μετά από την ολοκλήρωση των προκριματικών. Δικαίωμα να λάβουν μέρος στην προκριματική φάση θα έχουν: η τέταρτη ομάδα του κροατικού πρωταθλήματος για τη σεζόν 2014-2015, καθώς και οι δεύτερες από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τα Σκόπια και το Μαυροβούνιο.

Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου, με την κανονική περίοδο να ολοκληρώνεται στις 6 Μαρτίου. Τα πλέι οφ θα αλλάξουν μορφή σε σχέση με τη σεζόν 2014-2015. Οι ημιτελικοί θα κρίνονται στις δύο νίκες (το μέγιστο τρεις αγώνες) και οι τελικοί στις τρεις νίκες (η σειρά μπορεί να φτάσει μάξιμουμ στα πέντε παιχνίδια).»