Ο Κώστας Παπανικολάου παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα, από τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, εκφράζοντας τη σιγουριά του για τις επιτυχίες που θα έρθουν με τον σύλλογο της Καταλωνίας. Ο 23χρονος υποσχέθηκε επίσης την αφοσίωση του στον ισπανικό σύλλογο δηλώνοντας 100% έτοιμος, μετά την παρουσία του με την Εθνική μας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας. Ο Έλληνας διεθνής θα αγωνίζεται με το νούμερο “16” στην πλάτη.

Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ, μου αρέσει να κάνω πράγματα για την ομάδα. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Έχω μόνο την Μπαρτσελόνα στο μυαλό μου και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Η Μπαρτσελόνα είναι μία ομάδα παγκόσμιας κλάσης και έχει χτίσει ένα σπουδαίο σύνολο. Οι λέξεις είναι εύκολες, αλλά αυτό που στην ουσία πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε. Είμαι νικητής κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Το μόνο που με απασχολεί είναι η ομάδα. Είμαι καλύτερα πλέον, πρέπει να βιαστώ για να μπω στην αγωνιστική δράση, όταν μου πουν οι γιατροί“, τόνισε ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος αναρρώνει από το διάστρεμμα που υπέστη στον αγώνα για την 2η φάση του Ευρωμπάσκετ, με αντίπαλο την Σλοβενία  (14/09, ήττα με 73-65).

Τέλος, ρωτήθηκε σχετικά και για την αποχώρηση του Πιτ Μάικλ παίρνοντας… πάσα για να εγκωμιάσει τον αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη:

Ο Πιτ Μάικλ είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα κι ένας πολύ καλός παίκτης. Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις. Δεν θα ήταν δίκαιο ούτε για αυτόν, ούτε και για μένα. Ο Βασίλης Σπανούλης με βοήθησε πάρα πολύ εμένα και τους άλλους νέους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά σε μία ομάδα, όλοι πρέπει να βοηθούν όλους“, ολοκλήρωσε ο Κώστας Παπανικολάου.