Το χρίσμα για το Ευρωμπάσκετ 2015 πέρασε μεταξύ άλλων σε Γερμανία και Γαλλία, με τις δύο χώρες μαζί με Κροατία και Λετονία να ετοιμάζονται να παραταχθούν στη διοργάνωση ενισχυμένες με τα μεγάλα αστέρια τους! Ο λόγος για τον Τόνι Πάρκερ και τον Ντιρκ Νοβίτσκι, με τους δύο σούπερ σταρ του ΝΒΑ να δίνουν το παρών στη «γιορτή»!

Ο Νοβίτσκι με αφορμή την ανακοίνωση της ανάληψης ενός εκ των ομίλων της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ από τη Γερμανία (Βερολίνο), επισκέφθηκε την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και της παρέδωσε μια φανέλα των «πάντσερ» που έγραφε «Eurobasket 2015 Merkel», με τον άσο των Ντάλας Μάβερικς να ετοιμάζεται για την τελευταία του εμφάνιση με τη Γερμανία τον επόμενο Σεπτέμβριο…

Από την πλευρά του, ο Πάρκερ, ο οποίος φέτος λείπει από το Μουντομπάσκετ, θα επιστρέψει… δριμύτερος, ώστε να υπερασπιστεί με τους «τρικολόρ» τον ευρωπαϊκό τίτλο που κατέκτησαν στη Σλοβενία και με δήλωσή του προανήγγειλε πως θα αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και μετά θα… βάλει τελεία.

Η δήλωση του άσου των Σπερς μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του: «Θα είναι σπουδαία. Είναι πραγματικά σπουδαίο να υπερασπιστούμε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο σπίτι μας. Το Ευρωμπάσκετ στη Γαλλία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο το 2016 θα είναι οι τελευταίες μου διοργανώσεις με την εθνική Γαλλίας. Το να παίξω μια μεγάλη διοργάνωση στη Γαλλία και να πάμε καλά στους Ολυμπιακούς θα είναι όνειρο. Αναμένω αυτή την πρόκληση. Ο Ζαν Πειρ Σιουτάτ (πρόεδρος της ομοσπονδίας) έχει δουλέψει πάρα πολύ γι’ αυτό. Είναι καλό που οι κόποι ανταμείβονται. Όμως τώρα είναι στα δικά μας χέρια. Ελπίζω να έχουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Γαλλίας την επόμενη χρονιά».

nowitzki merkel eurobasket2015