Ξεκινάνε αύριο (20/3) οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών του Eurocup, με την Λοκομοτίβ Κούμπαν, του Νικ Καλάθη, να αντιμετωπίζει την Βαλένθια στην Ισπανία. Το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο καθώς ο τροπαιούχος της διοργάνωσης αποκτάει αυτομάτως ένα εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι, αν δεν καταφέρουν να κερδίσουν, θέλουν να ηττηθούν με τη μικρότερη δυνατή διαφορά ώστε να την καλύψουν στον επαναληπτικό στην έδρα τους.

“Η Βαλένθια είναι μία ισορροπημένη ομάδα, που βγάζει μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι της. Εμείς έχουμε καθήκον να εξουδετερώσουμε τους αντίπαλους σουτέρ, εστιάζοντας κυρίως στην άμυνα και στις ισορροπημένες επιθέσεις. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως κάναμε μέχρι τώρα στην διοργάνωση. Επίσης, εύχομαι οι παίκτες μου να επιβάλλουν το δικό μας παιχνίδι στο ισπανικό γήπεδο” δήλωσε ο Εβγκένι Πασούτιν.

“Η Βαλένθια είναι μία καλή ομάδα. Είναι πολύ δυνατή με ψηλούς κι αθλητικούς παίκτες, ενώ κάνουν καλή ομαδική δουλειά. Άλλωστε είναι πολύ πειθαρχημένοι” συμπλήρωσε ο Τζίμι Μπάρον.