Η Αρμάνι Μιλάνο θα προσπαθήσει τη φετινή χρονιά με τον Λούκα Μπάνκι στον πάγκο της να επιστρέψει και πάλι στις επιτυχίες. Ο Ιταλός τεχνικός θέλει να μεταδώσει την… αύρα του πρωταθλητή (ήταν χρόνια στο προπονητικό τιμ της Σιένα) στην νέα του ομάδα, η οποία παρουσίασε τις νέες εκτός έδρας εμφανίσεις της για την Ευρωλίγκα. 

Στην media day λοιπόν εμφανίστηκε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο Κιθ Λάνγκφορντ και οι υπόλοιποι παίκτες της Αρμάνι Μιλάνο, με τις εντυπωσιακές μπλε εμφανίσεις. Μια λεπτομέρεια που ομορφαίνει ακόμη περισσότερο την νέα φανέλα, είναι οι αριθμοί και τα ονόματα των παικτών που είναι αποτυπωμένα με χρυσά γράμματα.

Ο αρχηγός της ιταλικής ομάδας, Αλεσάντρο Τζεντίλε, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του για την πορεία της εθνικής ομάδας της Ιταλίας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, καθώς και για το αξίωμα (αρχηγός) που θα έχει φέτος στην Αρμάνι Μιλάνο.

Οι αγώνες με την εθνική ομάδα στα γήπεδα της Σλοβενίας για το Ευρωμπάσκετ του 2013 ήταν μια πολύ εποικοδομητική εμπειρία και πολύ συναισθηματική. Όταν εκπροσωπείς την εθνική σου ομάδα τα συναισθήματα σου είναι έντονα. Είχαμε πολύ καλό ξεκίνημα, ίσως και καλύτερα από ότι περιμέναμε αλλά δεν τελείωσε με τον πιο ευχάριστο τρόπο (κατέλαβε την 8η θέση η Ιταλία, χάνοντας το απευθείας εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 2014). Ήταν όμως μια πολύ καλή εμπειρία για την ομάδα μας, αλλά και για εμένα προσωπικά“, σχολίασε για την εμπειρία του στο Ευρωμπάσκετ του 2013 ο 20χρονος φόργουορντ, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του για την φετινή αγωνιστική ταυτότητα της Αρμάνι Μιλάνο και τον ρόλο του στην ομάδα:

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι πάλι εδώ και ειδικά σε αυτόν το ρόλο. Σίγουρα θα κάνω ότι μπορώ για να είμαι ένας καλός αρχηγός τιμώντας αυτή τη θέση. Η Αρμάνι Μιλάνο; Θα είναι μια ομάδα έτοιμη για να παλέψει, ανεξάρτητα από το ταλέντο, το στυλ του παιχνιδιού, τις ικανότητες και τη σταρτιγική. Όλα ξεκινούν από τη βάση. Έχουμε μεγάλη επιθυμία και είμαστε έτοιμοι να μείνουμε στη μάχη και με όλη μας την ενέργεια θα δείξουμε πόσο… πεινασμένοι είμαστε για νίκες. Ελπίζω αυτή η… δίψα να είναι το σύμβολο μας στη πορεία της χρονιάς. Πρέπει να είναι!