Δεν χάνουν την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας τους οι Περάσοβιτς και Μάρκοβιτς, παρά τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί μετά την ήττα τους με δέκα πόντους στον πρώτο ημιτελικό του Eurocup. Αμφότεροι θεωρούν κλειδί για την πρόκριση την άμυνα κι ιδιαίτερα την αντιμετώπιση του πικ εν ρολ των Καλάθη και Καλνιέτις.

“Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα, που όλοι καταλάβαμε τι ποιότητα έχει στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι. Κανείς εκτός από τους παίκτες τους δεν το ήξεραν αυτό πριν γιατί δεν είναι ομάδα με εμπορικό όνομα. Μέσα στη χρονιά βελτιώθηκαν πολύ χάρη στην εμφάνιση τριών βασικών παικτών, που έκαναν τη διαφορά. Καλνιέτις, Μπράουν και Χέντριξ άλλαξαν την εικόνα της ομάδας.

Εμείς πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα απ ότι κάναμε στο πρώτο παιχνίδι. Επιθετικά ήμασταν καλοί αλλά πρέπει να αμυνθούμε επίσης. Ελπίζω να έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια και να παίξουμε λίγο καλύτερα. Δεν πιστεύω σε θαύματα αλλά πιστεύω στην ομάδα μου. Πάμε για να κερδίσουμε στη Ρωσία κι ελπίζω να πάρουμε και τη διαφορά, που χρειαζόμαστε” ανέφερε ο προπονητής της Βαλένθια.

“Φυσικά και δεν θα είναι εύκολο. Έχουν δείξει ήδη τη δύναμή τους. Πρέπει να τους προσπεράσουμε αν θέλουμε να πάμε στον τελικό. Είναι μόνο 40 λεπτά, στα οποία πρέπει να τα δώσουμε όλα. Πρέπει να αμυνθούμε στο πικ εν ρολ τους κι αν καταφέρουμε να το αντιμετωπίσουμε, θεωρώ πως θα είμαστε καλά. Θα έχουμε κάνει τη μισή δουλειά. Η άλλη μισή θα είναι να είμαστε σε καλή μέρα. Δεν θα είναι εύκολο αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε” πρόσθεσε ο Μάρκοβιτς.