Με σεβασμό στον αντίπαλο αλλά και πίστη στις δυνατότητές τους υποδέχονται αύριο (20/3) οι άνθρωποι της Βαλένθια την Λοκομοτίβ Κούμπαν, στον πρώτο ημιτελικό του Eurocup. Ο προπονητής της ισπανικής ομάδα, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, “έσταζε μέλι” για τον Έλληνα άσσο της Λοκομοτίβ, Νικ Καλάθη, αναφερόμενος στην εξαιρετική χρονιά που κάνει. Επίσης, ζήτησε μεγάλη προσοχή στο γρήγορο παιχνίδι των Ρώσων και στα συνεχή πικ εν ρολ των Καλάθη και Καλνιέτις. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

“Έκαναν σοφές κινήσεις με τους Καλάθη ή Μπράουν, οι οποίοι ήταν φανταστικοί στο Eurocup την φετινή χρονιά. Επίσης ενισχύθηκαν με περισσότερους παίκτες υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι Μάριτς, Γιασάιτις ή Μπαρον. Είναι μία εξαιρετική ομάδα, διαφορετική από την Ούνικς. Παίζουν γρήγορα, ψάχνουν τον αιφνιδιασμό και παίζουν το σκριν στη μπάλα με τους Καλάθη και Καλνιέτις.

Μπορούν να πάρουν ένα σταθερό προβάδισμα  στον αγώνα μέσα σε δύο-τρία λεπτά. Το έχουν κάνει αρκετές φορές  φέτος. Θα είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι, εξαιτίας του τρόπου που αγωνίζονται. Πρέπει να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς τους και να δουλέψουμε πολύ στις καταστάσεις, που δημιουργούνται από τα σκριν στην μπάλα. Αν το καταφέρουμε, τότε έχουμε τις πιθανότητές μας”.