Καμία αντίσταση δε συνάντησε η Λοκομοτίβ Κούμπαν κόντρα στην Τσμόκι Μινσκ, την οποία συνέτριψε με 80-50 για τη VTB League.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση (15-8, 10′), ενώ προηγήθηκε με 38-26 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, θέτοντας τις βάσεις για μια εύκολη νίκη. Στη επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν κι έτσι η Λοκομοτίβ Κούμπαν εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (58-38, 30′), “καθαρίζοντας” το παιχνίδι και βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 7-5.

Πρώτος σκόρερ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Top-16 της Ευρωλίγκας και μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Ντρέιπερ με 16 πόντους, ενώ από την άλλη πλευρά ξεχώρισε ο Γκρέι με 13.

Πολύ έυκολο έργο είχε και η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Top-16, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που επικράτησε εντός έδρας της Ενισέι με 94-64. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα, με την ανάπαυλα του πρώτου μέρους να βρίσκει το σκορ στο 59-42. Οι γηπεδούχοι δεν συνάντησαν προβλήματα ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και το σκορ να κλείνει τελικά στο 94-64.

Για τους νικητές, που είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Μίλος Τεόντοσιτς πέτυχε 14 πόντους και “μοίρασε” 8 ασίστ, ενώ από 14 πόντους είχαν οι Φριντζόν και Φρίλαντ. Από πλευράς ηττημένων, ο Παβλόφ πέτυχε 15 πόντους, με τους Όλμπρεχτ και Ζακχάρον να σημειώνουν από 13 και 12 αντίστοιχα.