Τις προπονήσεις της για το Ευρωμπάσκετ 2015 ξεκίνησε η Εθνική Ρωσίας, η οποία θα ταξιδέψει στη Γαλλία για τις υποχρεώσεις του ενός εκ των ομίλων της μεγάλης διοργάνωσης, υπό τις οδηγίες του Εβγκένι Πασούτιν. Στην πρώτη συγκέντρωση των παικτών, ο προπονητής της Ούνικς Καζάν μέτρησε τρεις απώλειες και πρόκειται για εκείνους που αγωνίζονται στο ΝΒΑ.

Ο Αλεξέι Σβεντ, αρχικά, θέλει πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάστασή του, όσον αφορά το πού θα αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όταν τελειώσει με αυτές τις υποχρεώσεις, τότε θα ενσωματωθεί στην αποστολή. Ο Τιμοφέι Μοζγκόφ, παρότι είχε δηλώσει προηγουμένως πως δεν ήταν απόλυτα σίγουρος για τη συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ, εν τέλει θα παίξει και θα ενσωματωθεί στην αποστολή όταν θα προπονείται στη Μόσχα. Τέλος, πιο περίπλοκα είναι τα δεδομένα για τον Σεργκέι Καράσεφ, ο οποίος πρέπει πρώτα να αναρρώσει από τον τραυματισμό του.

Εκτός από τη μία εκ των διοργανωτριών χωρών, η Ρωσία μπροστά της στη Γαλλία, την Πολωνία, το Ισραήλ, τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την Φινλανδία.