Οσο κυλά οι μεταγραφική περίοδος, βλέπουμε τη μία ομάδα πίσω από την άλλη να τακτοποιεί τις εκκρεμότητες στο θέμα του προπονητή και τους δύο κουμπάρους, Ντούσαν Ιβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μην έχουν “κλείσει” ακόμα σε κάποιο πάγκο συλλόγου. Αν και ακόμα βρισκόμαστε στον Ιούνιο, είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην εργαστούν κάπου οι δυο τους τη φετινή σεζόν.

Αυτό προκύπτει από το ότι οι περισσότερες από τις λεγόμενες πρωτοκλασάτες ομάδες, οι οποίες θα ήταν οι μοναδικές που θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα αλμυρά οικονομικά κασέ των δύο Σέρβων τεχνικών στρέφονται σε άλλες λύσεις.

Η ΤΣΣΚΑ εξασφάλισε με συνοπτικές διαδικασίες την υπογραφή του Ετορε Μεσίνα, η Γαλατάσαραϊ έκλεισε τον Εργκίν Αταμάν, ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι οδεύει προς Φενέρμπαχτσε και οι Πάμπλο Λάσο και Ντέιβιντ Μπλατ ανανέωσαν με Ρεάλ και Μακάμπι αντίστοιχα.

Οι ομάδες που έχουν ακόμα ανοικτό το θέμα του προπονητή αφού τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί, είναι η Μπαρτσελόνα, η Αρμάνι και η Εφές.

Για την περίπτωση των Μιλανέζων είχαμε γράψει και παλιότερα ότι μπορεί ο Σκαριόλο να έχει συμβόλαιο, όμως τα χρήματα που επενδύθηκαν το περασμένο καλοκαίρι δεν έφεραν ουσιαστικά καμία διάκριση, κάτι που κρατάει ψηλά το όνομα του Ομπράντοβιτς.

Η Μπαρτσελόνα όπως όλα δείχνουν δεν έχει λόγο να μην συνεχίσει με τον Πασκουάλ, ο οποίος την οδήγησε στο πρωτάθλημα και μας μένει η Εφές, που το ερώτημα είναι αν καταφέρει να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις ενός εκ των δύο κουμπάρων.

Μην ξεχνάμε άλλωστε και τη δήλωση του Ιβκοβιτς όταν αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό που ανέφερε πως δεν θέλει να δουλέψει σε άλλο σύλλογο, παρά μόνο στην εθνική Σερβίας.

Οσο για τον Ζοτς θα προτιμήσει να μείναι ένα χρόνο μακριά από πάγκους, παρά να υπογράψει κάπου που δεν θα έχει το κατάληλο υλικό ή τις ιδανικές συνθήκες για να εργαστεί.

Ετσι, το ενδεχόμενο να μείνουν και οι δύο “άνεργοι” για τη φετινή σεζόν τουλάχιστον είναι ορατό, κάτι που κανείς δεν περίμενε πριν από λίγο καιρό…