Η Μπαρτσελόνα χωρίς τον αρχηγό της Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αλλά με τον Κώστα Παπανικολάου κανονικά στην αποστολή συνέτριψε με 98-73 την Λαμποράλ Κούτσα στον ημιτελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ. Ο Έλληνας φόργουορντ αγωνίστηκε μόλις 11 λεπτά (βγήκε με πέντε φάουλ) έχοντας 8 πόντους (2/2δ, 1/3τρ, 2/2β) και 4 ριμπάουντ.

Ο Μπόστιαν Νάχμπαρ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου με 22 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (7/8δ, 1/3τρ, 5/6β) σε μόλις 20 λεπτά συμμετοχής. Ο Άντε Τόμιτς πρόσθεσε 16 πόντους για την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και συνολικά πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (66%) και τρίποντα (39%).

Αντιθέτως, η διοργανώτρια Λαμποράλ Κούτσα βρέθηκε σε μέτρια μέρα απέναντι στην πιο ποιοτική και με μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο Μπαρτσελόνα και δεν κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ για περισσότερο από ένα δεκάλεπτο. Ο Αντρές Νοτσιόνι ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους και 5/6 δίποντα σε 15 λεπτά αγώνα.

Οι Καταλανοί στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσουν την “αιώνια” αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην αδύναμη τη φετινή χρονιά Μπιλμπάο.