Ο Χοάν Πλάθα είναι ο εκλεκτός της διοίκησης της Ουνικάχα Μάλαγα για να αντικαταστήσει τον Γιάσμιν Ρέπεσα στον πάγκο της ισπανικής ομάδας. Ο Ισπανός προπονητής πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά τη φετινή σεζόν με την Ζαλγκίρις Κάουνας τόσο στην Ευρωλίγκα (πρόκριση στο TOP-16) όσο και στη VTB λίγκα (πρώτη στην κανονική διάρκεια, έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας).

Αυτό, που μετράει ακόμα περισσότερο από τα αποτελέσματα και τη θετική πορεία της λιθουανικής ομάδας, είναι η ελκυστική εικόνα, που παρουσίασε μέσα στο παρκέ, αφού η Ζαλγκίρις  κατά διαστήματα και μέχρι να την αποσυντονίσουν τα πολλά οικονομικά προβλήματα ήταν εντυπωσιακή, στηριζόμενη στις μπασκετικές αρχές του Χοάν Πλάθα. Συν τοις άλλοις, στον 50χρονο τεχνικό πιστώνονται κι οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν απόλυτα επιτυχημένες.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή τίποτα δεν μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα μέχρι να τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ζαλγκίρις, αφού η λιθουανική ομάδα ετοιμάζεται για τα πολύ κρίσιμα παιχνίδια απέναντι στην Λοκομοτίβ Κούμπαν για τα ημιτελικά της VTB λίγκας.