Η Μάλαγα μπορεί να πέτυχε χθες σπουδαία νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης (99-92 στην παράταση), χάρη στην οποία βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος Ισπανίας, αλλά ο προπονητής κρίνει πως δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Ο Ζοάν Πλάθα, μπορεί να αναγνωρίζει με τον… δικό του τρόπο την αξία της τελευταίας επικράτησης, αλλά θέλει παράλληλα να στραφεί άμεσα η προσοχή στο ματς με τον Ολυμπιακό για την πρώτη αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκα. Δε δίστασε, επίσης, να κάνει λόγο και για την χρησιμοποίηση του Κώστα Βασιλειάδη, που προέρχεται αό τραυματισμό.

Αναλυτικότερα, όσα δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη δουλειά που κάνουμε φέτος στην ομάδα και το να κλείσουμε τη χρονιά στην πρώτη θέση ήταν κάτι που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει στο ξεκίνημα της σεζόν. Μπορούμε να το χαρούμε αυτό με ένα μπουκάλι κρασί, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε τα… πόδια στο έδαφος, καθώς πλέον αυτή η νίκη αποτελεί ιστορία, αφού ακολουθεί ο Ολυμπιακός».

«Ο Κώστας αγωνίστηκε γιατί ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά πιστεύω πως την Παρασκευή (2/1) θα είναι ακόμα καλύτερα. Θα πρέπει να παίξουμε πειθαρχημένα στα εντός έδρας παιχνίδια στο Tοπ-16, προκειμένου να έχουμε ελπίδες για να προκριθούμε στα προημιτελικά της διοργάνωσης».