Μετά τη ξαφνική αποχώρηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη από την ΑΕΚ, ήταν δεδομένο πως ο Έλληνας ψηλός θα αποτελούσε ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι της Ευρώπης και εν τέλει κάτι κάτι συνέβει…

Αρχικά για την απόκτησή του κινήθηκε δυναμικά η Μπεσίκτας, με τον Ουφούκ Σαρίτσα να θεωρεί πως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι ο ιδανικός σέντερ να πλαισιώσει τον Βλάντιμιρ Στίματς, προσφέροντας διαφορετικά στοιχεία ο καθένας. Ο Σέρβρος σέντερ από τη μία κυρίως αμυντικά, καθώς είναι αρκετά σκληροτράχηλος με έφεση στο ριμπάουντ και από την άλλη ο Έλληνας φόργουορντ/σέντερ με τον τρομερό πλουραλισμό που διαθέτει στην επίθεση.

Η τουρικική ομάδα όμως από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο Champions League της FIBA, και ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έχει σαφή επιθυμία να αγωνιστεί σε ομάδα Ευρωλίγκας. Διακρατικά την περίπτωσή του παρακολουθεί και η Μάλαγα, η οποία πρόσφατα αποδέσμευσε τον Τρεβόρ Εμπάκουε και έχει «ξεμείνει» από σέντερ. Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον και από την Κίνα, όμως δεν φαίνεται ιδιαίτερα ζεστός σε αυτό το ενδεχόμενο ο Έλληνας ψηλός.

Τις τελευταίες μέρες η Γαλατασαράι έχει βγει στην αγορά με σκοπό την αναζήτηση ενός φόργουορντ/σέντερ μετά και το σοβαρό πρόβλημα που παρουσίασε στα γόνατα ο Νέναντ Κρίστιτς και το πιθανότερο σενάριο είναι να σταματήσει την πλούσια καριέρα του. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το επικρατέστερο όνομα που ακούγεται για να καλύψει το κενό, είναι αυτό του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, με την τουρκική ομάδα να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, το οποίο αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για τον 32χρονο ψηλό.