Οι στενές σχέσεις του Ενές Καντέρ με τον συγγραφέα και πρώην ιμάμη στην Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν, του έχουν στοιχίσει ήδη δύο φορές τη συμμετοχή στην εθνική ομάδα της χώρας και το κακό πάει… να τριτώσει. Ο σέντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να κληθεί από τον Εργκίν Αταμάν, λόγω των πολιτικών του απόψεων, έστω κι αν ο εκλέκτορας και προπονητής της Γαλατάσαραϊ, δεν παραδέχεται κάτι τέτοιο ευθέως.

Σε δηλώσεις του, είπε πως δε σκοπεύει να τον συμπεριλάβει στην αποστολή που θα ταξιδέψει στη Μανίλα, για τον όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά που θα διοργανωθεί στην πρωτεύουσα των Φιλιππινών, λόγω «προβληματικού χαρακτήρα». Η τελευταία φράση, έμελλε να φέρει εκτός εαυτού τον Καντέρ, ο οποίος έβαλε τόσο κατά του κόουτς Αταμάν όσο και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλώντας τον «δικτάτορα», μέσω σχετικής του δημοσίευσης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Ανίκανε, δειλέ! Αν είχες λίγη αξιοπρέπεια θα έλεγες πως δεν παίρνουμε τον Καντέρ στην εθνική ομάδα γιατί φοβόμαστε τον δικτάτορα», ήταν τα λόγια του 24χρονου παίκτη και η απάντηση του Αταμάν δεν άργησε να έρθει.

«Έχεις γίνει ένας καλός παίκτης, αλλά δεν έχεις γίνει ούτε καλός αθλητής, ούτε καλή προσωπικότητα. Οι ανήθικοι δεν μπορούν να φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έμπειρος τεχνικός και Κυπελλούχος Ευρώπης, με τη «Γαλατά» να τυγχάνει «αυτοκρατορικής» υποδοχής προ ολίγων ημερών στο παλάτι του Ταγίπ Ερντογάν.

Το «σήριαλ» του Καντέρ με την Εθνική Τουρκίας, από τη στιγμή που ο ίδιος φροντίζει να υπενθυμίζει το λόγο, για τον οποίο δεν καλείται, δεν αποκλείεται να συνεχίσει να «παράγει» νέα «επεισόδια», κυρίως όσο πλησιάζουν οι υποχρεώσεις της ομάδας στις διεθνείς διοργανώσεις…