Μετά από περίπου ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας για τις ομάδες του Γιούροκαπ, το σημερινό παιχνίδι στην Ισπανία ανοίγει την αυλαία του Last-16! Εκκίνηση λοιπόν, με την ομάδα της Ρίγα απόψε το βράδυ, να ταξιδεύει στην Ισπανία για το παιχνίδι κόντρα στη Βαλένθια (αήττητη εντός έδρας). Οι γηπεδούχοι θα έχουν για πρώτη φορά στην σύνθεση τους τον Μικαέλ Ζελαμπάλ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το τελευταίο απόκτημα στην μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου από την Τσεντεβίτα, θα ενισχύσει την προσπάθεια των συμπαικτών του στον σημερινό αγώνα.

Το κυρίως πιάτο έρχεται αύριο με τις υπόλοιπες εφτά αναμετρήσεις, με το ελληνικό ενδιαφέρον να είναι έντονο! Η αήττητη στην πρώτη φάση του Γιούροκαπ, Μπιλμπάο, θα αντιμετωπίσει τους μαχητικούς Τσέχους. Το δυνατό σύνολο του Φώτη Κατσικάρη, με πρωτεργάτες τους Βασιλειάδη και Ζήση θα προσπαθήσει να ξεκινήσει με νίκη εντός έδρας το Last-16.

Μεγάλο παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη με ρωσικό και… ελληνικό “εμφύλιο”! Η Σπαρτάκ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη (μετά την μεταγραφή του Πάτρικ Μπέβερλι στους Χιούστον Ρόκετς) υποδέχεται την Λοκομοτίβ Κουμπάν του Νικ Καλάθη, σε μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση!

Στην γειτονική Τουρκία ταξιδεύει η Ούνικς, με τους Κώστα Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκα να θέλουν να συνεχίσουν τις πολύ καλές φετινές τους εμφανίσεις, ξεκινώντας με νίκη σε μία καυτή έδρα νίκη όπως είναι αυτή της Γαλατάσαραϊ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 8 Ιανουαρίου
Βαλένθια – Ρίγα (21:30)

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου
Μπουντιβέλνικ – Μπάνβιτ (19:00)
Μπουντούτσνοστ – Τρίουμφ (20:00)
Μπιλμπάο – Νίμπουρκ (21:30)
Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης – Λοκομοτίβ Κουμπάν (18:00)
Ζιελόνα Γκόρα – Καχασόλ (19:00)
Ουλμ – Ερυθρός Αστέρας (20:30)
Γαλατάσαραϊ – Ούνικς Καζάν (20:45)

Αναλυτικά οι όμιλοι του Last 16 του Γιούροκαπ:

I όμιλος: Μπουντιβέλνικ, Μπάνβιτ, Μπούντουτσνοστ, Τρίουμφ 
J όμιλος: Βαλένθια, Ρίγα, Μπιλμπάο, Νίμπουρκ    
K όμιλος: Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης,  Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ζιελόνα Γκόρα, Καχασόλ    
L όμιλος: Γαλατάσαραϊ, Oύνικς Καζάν, Ουλμ, Ερυθρός Αστέρας