Πρεμιέρα και στο καμπιονάτο αυτή την εβδομάδα αλλά χωρίς την αίγλη του παρελθόντος! Καθώς και στην Ιταλία λόγω της κρίσης έχουν μειωθεί πολύ τα μπάτζετ και τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα. Το επίπεδο έχει υποχωρήσει πολύ και πλέον οι περισσότερες ιταλικές ομάδες παίρνουν αμερικανούς από τον σορό. Ενώ έχουν μειωθεί και τα μεγάλα ταλέντα του ιταλικού μπάσκετ πλέον.

Έτσι φέτος στην Ιταλία περιμένουμε χαμηλότερο επίπεδο και το Μιλάνο φαβορί καθώς και αυτό μείωσε λίγο το μπάτζετ και έκανε μεγάλες αλλαγές χωρίς υπερβολές μετά τις τελευταίες αποτυχίες , αλλά είναι καλύτερο θεωρητικά τουλάχιστον από την μόνιμη πρωταθλήτρια Σιένα που μείωσε ακόμα περισσότερο το μπάτζετ με τα προβλήματα της χορηγού τράπεζες Μοντεπάτσι και άλλαξε τα πάντα! Από εκεί και πέρα μεγάλα ονόματα έχουν μεγάλα προβλήματα.

Η ιστορική Μπολόνια από Βίρτους έγινε Γκραναρόλο και θέλει απλά να σωθεί ενώ η Ρόμα δεν παίζει καν στην Ευρωλίγκα αφού αποσύρθηκε λόγω οικονομικών. Η ιστορική Σκαβολίνι έχασε τον χορηγό της και έγινε απλά Πέζαρο πλέον. Στις ανερχόμενες δυνάμεις είναι η Σάσαρι , η Βαρέζε και η Εμίλια. Το ελληνικό στοιχείο είναι πλέον μειωμένο εδώ με τον Σάκοτα στην Βαρέζε αφού έφυγαν Μπουρούσης, Φώτσης κλπ. Νεοφώτιστη είναι η Πιστόια

Στη πρεμιέρα λείπει το μεγάλο παιχνίδι. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αβελίνο-Πέζαρο

Βαρέζε -Εμίλια

Καζέρτα-Βενέτσια

Καντού-Πιστόια

Μοντεγκρανάρο-Ρόμα

Μπρίντεζι-Μιλάνο

Σιένα-Βανόλι

Μπολόνια-Σάσαρι

Tags:
Ιταλία