Πρεμιέρα ACB.. αλά Ελλάδα και ακούγεται λίγο περίεργο. Δεν είναι όμως καθώς το κατά γενική ομολογία κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης φέτος έχει πολλές ομάδες με μειωμένο μπάτζετ και οικονομικά προβλήματα. Για του λόγου το αληθές οι ομάδες που ανέβηκαν φέτος στην Α 1 δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν τις απαιτούμενες εγγυητικές και έτσι οι Χιπούσκοα και Μανρέσα που υποβιβάστηκαν παραμένουν κανονικά στα μεγάλα σαλόνια!

Και γενικά τα οικονομικά προβλήματα και η ανεργία μαστίζουν την Ισπανία εδώ και χρόνια και πλέον και οι ομάδες προέβησαν σε περικοπές με εξαίρεση τους κολοσσούς. Δηλαδή η πρωταθλήτρια Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα είναι άλλο επίπεδο όπως πάντα και στα κορυφαία κλαμπ και στο μπάσκετ στην Ευρώπη και με στόχο την Ευρωλίγκα και έτσι παίζουν μάλλον μόνες για την κούπα… Βέβαια η Λαμποράλ, η Μάλαγα και η Βαλένθια είναι ομάδες με 10000 κόσμο και καλά μπάτζετ αλλά δύσκολα θα χτυπήσουν τους “αιώνιους”. Το ευχάριστο είναι ότι αρκετοί έλληνες παίκτες φέτος θα πάιξουν στην κορυφαία λίγκα.

Ο Γιαννης Μπουρούσης στην Ρεάλ, ο Κώστας Παπανικολάου στην Μπαρτσελόνα, ο Βασίλης Ξανθόπουλος στην Ομπραντόιρο, ο Φώτης Λαμπρόπουλος στην Κανάριας, ο Χάρης Γιαννόπουλος στην Μανρέσα και οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος – Δημήτρης Χαριτόπουλος στην Βαγιαδολίδ. Το δυσάρεστο είναι από την άλλη ότι ομάδες με παράδοση και ιστορία όπως Σεβίλλη, Μπανταλόνα και Εστουδιάντες δεν έχουν καλά καλά αμερικανούς μιας και μείωσαν πολύ τα μπάτζετ τους και στόχος τους είναι απλά η παραμονή τους Στην 1η αγωνιστική υπάρχει ένα σημαντικό ματς αυτό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την πολύ ενισχυμένη Βαλένθια. Με την Μπάρτσα πάντως να έχει τον Ναβάρο και πάλι στην διαθεσή της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 12/10

Κανάριας -Ομπραντόιρο

Μπιλμπάο – Σαραγόσα

Κυριακή 13/10

Μάλαγα – Εστουδιάντες

Λαμποράλ – Γκραν Κανάρια

Μανρέσα – Μπανταλόνα

Μπαρτσελόνα – Βαλένιια

Μουρθία-Φουενλαμπράδα

Χιπούσκοα – Σεβίλλη

Τρίτη 14/10

Ρεάλ-Βαγιαδολίδ