Με το δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στα πλέι οφ της VTB λίγκα οι Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και Λοκομοτίβ Κούμπαν. Αμφότερες κέρδισαν εκτός έδρας και πλέον χρειάζονται ακόμα μία νίκη για να προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η μεν Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη κέρδισε 83-69 τη Νίζνι Νόβγκοροντ, ενώ η ομάδα του Νικ Καλάθη επικράτησε της Ντόνετσκ με 86-80. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το σύστημα διαξεγωγής της διοργάνωσης και τις διασταυρώσεις μέχρι και τον τελικό εδώ.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι, η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης δεν κέρδισε τόσο εύκολα, όσο δείχνει το τελικό σκορ, καθώς για τρία δεκάλεπτα βρισκόταν πίσω στο σκορ και χριεάστηκε ένα εκπληκτικό επιμέρους σκορ (33-10) στο τελευταίο δεκάλεπτο για να κάνει το 1-0 στη σειρά. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, πετυχαίνοντας 19 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (6/10δ, 1/1τρ, 4/5β).

Στο άλλο παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον η Λοκομοτίβ Κούμπαν νίκησε μέσα την Ουκρανία και πλέον μόνο με… θαύμα μπορεί να αποκλειστεί από τη συνέχεια, καθώς είναι πιο ποιοτική ομάδα και με περισσότερες λύσεις από την Ντόνετσκ. Σε μέτρια μέρα βρέθηκε ο Νικ Καλάθης, ο οποίος σημείωσε 8 πόντου και μοίρασε 4 ασσίστ. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Καλνιέτις, ο οποίος σημείωσε 22 πόντους.

Θυμίζουμε ότι σε περίπτωση, που προκριθεί η Λοκομοτίβ Κούμπαν, τότε θα προκύψει ελληνικός “εμφύλιος”, καθώς διασταυρώνεται στα προημιτελικά με την Ούνικς Καζάν των Βουγιούκα και Καϊμακόγλου. Στο άλλο ζευγάρι, σε περίπτωση, που προκριθέι η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, τότε θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Ζαλγκίρις Κάουνας.