Με το δεξί ξεκίνησε τους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος η Μπάμπεργκ, η οποία εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και νίκησε την Όλντενμπουργκ με 65-63. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Γκαβέλ (14π) και Νόιμαν (13π), ενώ καλό παιχνίδι έκαναν επίσης οι Γιάκομπσεν (9π, 6ρ)  και Ρενφρόε (4π, 5ας). Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Τζένκινς (15π) και Τσαμπ (13π, 6ρ).

Οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία τους μέχρι τους τελικούς, αφού κόντραραν στα ίσα τους περσινούς πρωταθλητές Γερμανίας στον πρώτο εκτός έδρας τελικό κι αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμοι και τυχεροί στο τέλος θα μπορούσαν να πάρουν και τον αγώνα. Το παιχνίδι ήταν κλειστό από την αρχή, με τις δύο ομάδες να στηρίζονται στην άμυνά τους.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ και την ομάδα του Φλέμιγκ να πετυχαίνει μόλις 11 πόντους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις επιθετικά χάρη στους Γκαβέλ και Νόιμαν, με το τέλος του πρώτου μέρους να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 33-33.

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και στην τρίτη περίοδο, αφού καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων, με τα ποσοστά αμφότερων από το τρίποντο να είναι πολύ χαμηλά και την Μπάμπεργκ να μπαίνει στην τελευταία περίοδο, προηγούμενη 50-49. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν πρώτοι στην τέταρτη περίοδο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έκαναν ένα μικρό σερί και πήραν διαφορά 6 πόντων (60-54).

Ο Ρενφρόε με καλάθι έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων (65-60) στους γηπεδούχους, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Από κει και πέρα παρά το γεγονός ότι η Μπάμπεργκ δεν σκόραρε στο τελευταίο τρίλεπτο, η Όλντενμπουργκ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη αφού στην τελευταία της επίθεση ο Τσαμπ αστόχησε.

Η επόμενη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (12/6) στην έδρα της Όλντενμπουργκ αυτή τη φορά (1-1-1-1-1 το σύστημα διεξαγωγής των τελικών).