Άνοιξαν το σκορ στα προημιτελικά του γαλλικού πρωταθλήματος οι Βιλερμπάν και Σαλόν Σαονέ, αφού αμφότερες εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους κόντρα σε Λε Μαν και Ροάν.  Η μεν Βιλερμπάν, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο μέρος, επικράτησε τελικά σχετικά εύκολα της Λε Μαν με 69-52, ενώ στην Σαλόν Σαονέ αρκούσε ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο (25-14), ώστε να πάρει μία καλή διαφορά και να την κρατήσει μέχρι το τέλος.

Στον πρώτο χρονικά αγώνα, κορυφαίος για τη Βιλερμπάν, η οποία ήταν εξαιρετική στην άμυνα, κρατώντας την αντίπαλό της στους 52 πόντους, ήταν ένας παλιός γνώριμος των “ερυθρολεύκων”, ο Άλεξ Άκερ με 17 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 29 λεπτά συμμετοχής, ενώ πολύ καλός ήταν κι ο Αμάρα Σι με 13 πόντους και 5 κερδισμένα φάουλ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντάριους Ουάσιγκντον με 19 πόντους σε 39 λεπτά αγώνα.

Στο άλλο παιχνίδι, από την Σαλόν Σαονέ, η οποία είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, σε σπουδαίο βράδυ ήταν οι Ουίλιαμς (17π) και Εντιμοφ (14π), ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Γκράντιτ σημείωσε 21 πόντους σε 25 λεπτά αγώνα κι ο Κόλλινς πρόσθεσε άλλους 3.

Τα αποτελέσματα:
Βιλερμπάν – Λε Μαν 69-52
Σαλόν Σαονέ – Ροάν 78-68

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:
Γκραβελίν – Ναντέρ (0-1)
Σαλόν Σαονέ – Ροάν (1-0)
Στρασβούργο – Ντιζόν (1-0)
Βιλερμπάν – Λε Μαν (1-0)