Προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό απέκτησε η Σιένα, η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της Βαρέζε στον τρίτο ημιτελικό με 72-59, κάνοντας έτσι το 2-1 στη σειρά. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Μος (17π) και Μπράουν (15π), ενώ από τη Βαρέζε ξεχώρισε ο Ντανστόν με 17 πόντους. O Ντούσαν Σάκοτα σημείωσε 9 πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής, αλλά ήταν πολύ άστοχος, έχοντας 0/5 τρίποντα.

Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί από την αρχή του παιχνιδιού, εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους κι επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό τους κόντρα στο νωθρό ξεκίνημα της Βαρέζε. Από το ημίχρονο η διαφορά ήταν ήδη στους 20 πόντους, αφού η Βαρέζε δεν κατάφερε να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης, όντας πολύ κακή επιθετικά κι έχοντας εγκλωβιστεί στην εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων.

Τυπική διαδικασία το δεύτερο μέρος, αφού οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν την υπέρ τους διαφορά, με τη Βαρέζε να πλησιάζει στο σκορ μόνο στα τελευταία λεπτά, όταν και το παιχνίδι είχει πλέον κριθεί. Η τέταρτη αναμέτρηση διεξάγεται και πάλι στην έδρα της Σιένα, η οποία σε περίπτωση, που κερδίσει είναι μία ανάσα από τους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος για ακόμα μία φορά.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Βαρέζε – Σιένα (1-2)
Ρόμα – Καντού (2-1)