Τα τελευταία χρόνια, η Λαμποράλ Κούτσα έχει έρθει αντιμέτωπη με ουκ ολίγα οικονομικά προβλήματα, τα οποία όμως κατάφερνε να αντιμετωπίζει με την πώληση παικτών σε μεγαλύτερους συλλόγους, όπως αυτήν του Πλάις το προηγούμενο καλοκαίρι στην Μπαρτσελόνα ή του Ερτέλ τον περασμένο χειμώνα στην Αναντολού Εφές. Η τακτική αυτή, όμως, δεν απέδωσε, με τα οικονομικά να γίνονται ολοένα και χειρότερα και τους Βάσκους να χρωστούν αρκετά οφειλόμενα χρήματα στους παίκτες που είχαν στο φετινό ρόστερ.

Ενδεικτικό γεγονός της τραγικής κατάστασης που βιώνει ο ιστορικός σύλλογος, είναι οι τάσεις φυγής του Φερνάντο Σαν Εμετέριο προς άλλες πολιτείες, του παίκτη δηλαδή που έχει συνδεθεί άρρηκτα μαζί με την ομάδα. Ο Ισπανός γκαρντ αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ζητώντας μάλιστα μερικά από τα οφειλόμενα χρήματα από τη διοίκηση. Κάπως έτσι, στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται σίγουρα οι Κοζέρ, Άνταμς, Τζέιμς και Άιβερσον, με τους Τιλί και Σενγκέλια να φαίνεται πως μένουν.

Τα δεδομένα που επικρατούν, καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο του νέου κόουτς, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο οποίος θα πρέπει να παρουσιάσει μία όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική ομάδα κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.